Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hurrikaani

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Keanu istuu yksin autossaan matkalla kohti myrskyn runtelemaa kaupunkia. Hän etsii Rosea, naista jonka on jättänyt kuusi vuotta aiemmin. Rosen luota hän toivoo löytävänsä merkityksen elämälleen...

Hurrikaani lähestyy New Orleansia, ja kaupungin asukkaat lähtevät pakoon. On kuitenkin ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta voi jättää kotiaan. Yhdellä ei ole autoa, toinen istuu tuomiota vankilassa, kolmas kokee kutsumusta auttaa hädässä olevia. Niiden, jotka jäävät kaupunkiin, on kohdattava hirmumyrskyn raivo itsekseen, sillä apua ei ole tulossa. Miltä näyttää ihmisluonto, kun pelko katastrofin edessä saa kaikki sosiaaliset ja moraaliset tavat murenemaan?

Laurent Gaudé piirtää eteemme maailmanlopun maiseman, jossa tuhoon tuomitun kaupungin asukkaat yrittävät selviytyä myrskystä ehjänä. Kirjassa seurataan kymmenkuntaa kaupunkiin jäänyttä ihmistä, joiden tarinat kohtaavat ja risteävät keskenään. Heidän kertojanäänistään muodostuu kokonaisuus, joka on kuin omilleen jätetyn New Orleansin hätähuuto. Hurrikaani on komea romaani, jossa sekoittuvat tragedian ankaruus ja tarinankerronnan hyvää tekevä voima.
(Bazar)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
158
Kustantaja
Kieli
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
219
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä