Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuolema Sherlock-seurassa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kuinka Sherlock Holmes selvittäisi tapauksen?

Lontoo, 1893. Arthur Conan Doyle valmistautuu täyskäännökseen urallaan. Kirjailija on kyllästynyt kaikkitietävään, naurettavaa hattua käyttävään Sherlock Holmesiin. Vaihtoehdot ovat vähissä: hänen on murhattava salapoliisinsa. Lukijat raivostuvat suositun salapoliisin kuolemasta, ja Conan Doyle on itse vähällä päästä hengestään, kun kirjepommi räjäyttää hänen työpöytänsä kappaleiksi. Lisäksi kirjekuoresta löytyy nuoren naisen surmasta kertova lehtileike, ja epäilykset heräävät: voisiko pommin lähettäjä olla myös naisen murhaaja?

New York, 2010. Harold White on juuri hyväksytty arvostetun Sherlockian-seuran jäseneksi. Seurassa kohistaan hurjasta löydöstä – yksi jäsenistä on saanut käsiinsä Arthur Conan Doylen kadonneen päiväkirjan. Sherlock-harrastajat odottavat kuumeisesti miestä esittelemään löytöään, mutta tätä ei kuulu. Viimein hän löytyy kuolleena hotellihuoneestaan. Päiväkirja on kadonnut, ja seinälle on kirjoitettu verellä: ”Elementary.”

Kuolema Sherlock-seurassa on kutkuttava mysteeriromaani, joka liikkuu viktoriaanisen Lontoon ja nykypäivän välillä. Fiktiivinen rikostarina kiertyy kaikkien tunteman kirjailijan elämän todellisten tapahtumien ympärille: Arthur Conan Doyle antoi Sherlock Holmesin pudota jyrkänteeltä vuonna 1893 julkaistussa tarinassa Viimeinen tapaus. Pian tämän jälkeen hän jahtasi oikeasti murhaajaa Scotland Yardin mukana Lontoossa. Doyle palautti sankarihahmon henkiin myöhemmin vuonna 1901. Syy tähän ei toistaiseksi ole kuitenkaan selvinnyt, sillä kirjailijan tarkasti pitämän päiväkirjan merkinnät kyseiseltä ajalta ovat kadonneet. Vuonna 2004 eräs Sherlock-tutkija ilmoitti löytäneensä puuttuvan päiväkirjan, mutta pian tutkija löydettiin murhattuna, kuristettuna omiin kengännauhoihinsa.

Ei tarvitse olla Sherlock Holmes päätelläkseen, että näistä aineksista syntyy kirja, joka pitää lukijan otteessaan.
(Atena)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

477

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä