Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Järjen veit

Tyyppi
sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Mies ja nainen istuvat samalla sohvalla ja kertovat tarinaansa kumpikin omasta näkökulmastaan: kuinka he tapasivat, menivät naimisiin – ja kuinka mies löi vaimoaan ensimmäistä kertaa... Miten tällaiseen tilanteeseen ajaudutaan? Miten siihen suhtaudutaan? Miten siitä selvitään vai selvitäänkö lainkaan?

”Joka kolmas päivä mies tappaa vaimonsa Ranskassa. 90% kaikista naisten murhista on heidän puolisoittensa tekemiä. Järjen veit laittaa hälytyskellot soimaan ja on ajankohtaisempi kuin koskaan.”
Corse-Matin

”Albumi tekee vaikutuksen eläinhahmojensa, älykkään muotonsa ja tekijöiden päähenkilöilleen valitseman sosiaalisen miljöön vuoksi. Se rikkoo tabun parisuhdeväkivallasta. Jamesin synkkä, etäännyttävä kuvitus auttaa lukijaa sukeltamaan aiheeseen ja vahvistaa välittämänsä viestin voimaa.”
Actua BD

”Merkittävä kertomus parisuhdeväkivallan julmuudesta ilman tekopyhyyttä.”
Centre France

”Tekijät antavat äänen kummallekin parisuhdeväkivallan osapuolelle: miksi nainen ei pysty lopettamaan suhdetta ja mies ylittää rajan kerta toisensa jälkeen? Asetelma, jossa mies ja vaimo istuvat lukijaa vastapäätä sohvalla ja puhuvat tälle, toimii hämmästyttävällä tavalla. Dialogi on uskottavaa ja sävy pessimistinen. Hieno sarjakuva kamalasta aiheesta.”
BoDoï
(WSOY)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
142
Kustantaja