Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vaeltaja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Minun kohtalokseni tuli Pyhän Andreaksen päivä 1495

"Tästedes saat jatkaa elämääsi ulkopuolisena ja sivullisena. Se olkoon kirouksesi. Kun tulet jonnekin, kukaan ei sinua tunne, kun lähdet, sinut unohdetaan saman tien."

Velisurmaaja Kainin ja Jerusalemin suutarin Ahasveruksen tarinat tunnetaan. Keskuudessamme vaeltaa kuitenkin koko joukko tuntemattomampia kurjia, jotka on Kainin ja Ahasveruksen tavoin kirottu kulkemaan maan päällä ikuisuuksiin asti. Yksi heistä on suomalainen Antti Pentinpoika. Kun Olavinlinnan voudin apulaisena toimiva Antti komennetaan Knut Possen palvelukseen Viipuria puolustamaan, hän joutuu jättämään raskaana olevan vaimonsa Kertun yksin. Vuosia kytenyt sota Ruotsin ja Venäjän välillä leimahtaa ilmiliekkeihin ja huipentuu kuuluisaan Viipurin pamaukseen. Voiton hetkellä Antti tulee hurmiossaan kutsuneeksi venäläisten suojeluspyhimystä, Pyhää Andreasta. Rangaistukseksi miehen ylimielisyydestä Pyhä Andreas kiroaa tämän ikuiseen elämään eikä kerro, miten kirouksesta voisi vapautua. Muukalaisuuteen tuomittu Antti lähtee menetetyn rakkautensa perään. Huhut kertovat Kertun hukuttautuneen, mutta Antti ei usko sitä. Kun etsintä päättyy, kaikki on toisin kuin hän oli odottanut.

Turusen romaani on yhtä aikaa myyttinen fantasiamatka ja faktoihin pohjautuva historiallinen romaani sekä murhenäytelmä ja ilkikurinen veijaritarina. Vaeltaja on jännittävä ja sydämeenkäyvä kertomus ihmisen pyrkimyksestä murtautua ulos yksinäisyyden vankilasta.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

394

Kustantaja

Kieli