Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Romanin puolikas

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tositarina orvosta puolimustalaispojasta, joka vähin eväin lähti maailmalle. Kirjassa on kertomuksia henkilöistä, jotka vaikuttivat Keijo Wäärin elämään. Oikeita Wäärinkäsityksiä siis.

Lemminkäisen vuoden 1988 Pikipoika tempaistiin pääkaupunkiseudun julkisivusaneerauksiin. Oman firman ohjaksissa suurehkon maalausliikkeen johtajana vauhtisokeus repii hänet hajalle. Välillä ollaan korkealla nosturin nokassa, kunnes palataan sokkelin tasolle. Työn ja yksityiselämän raja hämärtyy.

Matkan varrella tapahtuu saavuttamattomia yllätyksiä. Viidestä vaimostaan hän etsii äitiään, turhaan. Vauhti kasvaa, seuraa romahdus, menetys, konkurssi ja uusi alku. Alkoholin ja lääkkeiden yhteisvaikutus aiheuttaa sairauskohtauksen, jonka jälkeen oravanpyörä pysähtyy. Katsoessaan kuolemaa silmiin unelmat muuttuvat. Hänen viimeinen toiveensa on hauskat hautajaiset.

Nyt hän tietää, ettei rahalla saa rakkautta. Kirjan toisessa osassa on tarinoita maalausalasta ja miehen värikkäästä elämästä.
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
Wäärinkäsityksiä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
198
Kustantaja
Lisätietoja
Teoksessa olevat pakinat julkaistu aikaisemmin maalausalan ammattilehdissä