Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sudenveri

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hanna on jättänyt lauman, vaihtanut nimensä ja haluaa elää nyt omaa elämäänsä taiteelle. Hän seurustelee Marraskuun kanssa, mutta ei halua kertoa menneisyydestään mitään. Marraskuu huomaa, että Hanna salaa jotain. Kun Rasmus tulee Hannan luo etsimään pakopaikkaa laumalta, Hannan täytyisi jo kertoa Marraskuulle. Rasmus on epämuotoinen, häntä täytyy pitää piilossa, tai niin ainakin Martta sanoo. Mutta Hanna ei enää halua elää Martan valvovan silmän alla, eikä Rasmus halua. Mutta miten pitää piilossa poikaa, joka näyttää koiralta ja on välillä susi.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Hanna on jättänyt sukunsa ja muuttanut nimensä, jotta elämä Varga-nimisenä taiteilijana ja Laumassa juoksevana sutena olisivat kaksi erillistä asiaa. Ne kuitenkin limittyvät, kun hänen ovelleen ilmaantuu Laumasta karannut nuori poika. Poika on epämuotoinen: ei aivan ihminen eikä aivan susi. Hänen kasvoistaan paljastuu Lauman koko olemus.
Martta, Lauman johtaja, aikoo hakea pojan takaisin. Martta on kokenut talvi- ja jatkosodan, joka hajotti Lauman jäsenet erilleen; hän on nähnyt kunkin sukupolven vuorollaan tempoilevan ihmisen ja suden välillä. Yhdestä asiasta Martta on varma. Lauman paljastuminen tarkoittaa tuhoa.

Marraskuu, Vargan rakastettu, haluaisi heidän suhteensa vakiintuvan. Mutta kuinka luottaa ihmiseen, joka ei suostu puhumaan menneisyydestään?

Jenny Kangasvuon esikoisromaani Sudenveri on kolmen äänen kautta kuljetettu väkevä kuvaus kahtalaisesta identiteetistä sekä yksilön ja suvun ristivedosta. Ja suden maailmasta, joka on vaistojen ja aistien varassa, vieras mutta yllättävän tuttu.

(Teos)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

312

Kustantaja

Kieli