Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Linnunpaino

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Linnunpaino on vinksahtanut rakkaustarina, jossa nuori tanssija kohtaa ritari Siniparran. Kunnianhimoinen Lilja tavoittelee isompia tehtäviä tanssiryhmässä. Kiikarissa on rooli Siniparta-teoksen tuoreena vaimona, joka paljastaa aviomiehen lukittuihin huoneisiin kätkemät salaisuudet. Lilja kuitenkin loukkaantuu harjoituksissa ja tulee sivuutetuksi roolijaossa. Sairauslomalla hän kohtaa Tommin, lintumiehen.

Lilja tietää, mitä haluaa, mutta Tommi pyristelee. Lilja ottaa tehtäväkseen avata Tommin kaikki ovet ja lukot. Arvoituksen ydin ei ole se, miksi Siniparta murhasi edelliset vaimonsa. Miksi nuori vaimo yhä kysyy, vaikka jo tietää mitä viimeisen oven takana on? Onko kukaan rakkaimmalleen velkaa menneisyyttään?
(Into)

Linnunpaino kertoo tanssijan valinnoista, miehen ja naisen rooleista, rakkaudesta ja vähän pakkomielteestäkin. Romaanissa kuvataan myös tanssijan ruumiillista kokemusta ja kehon totuutta, sitä mikä vaatii ja on painavampi kuin mikään muu. Linnunpaino on Saara Henrikssonin toinen romaani. Hänen esikoisteoksensa Moby Doll herätti viime vuonna huomiota kunnianhimoisella teemojen yhdistelyllä ja taitavalla kerronnalla.

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Kun emme muuta osanneet sanoa itsellemme tai toisillemme, jatkoimme tanssimista

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

246

Kustantaja

Kieli