Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Separaattorilla yli Piispanlahden

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Martti Romppanen oli erikoislaatuinen nuori mies, joka oli innostunut rakentelemaan kaikenlaista uutta. Käytyään kansakoulun heikoin arvosanoin, hän päätti saada lisäoppia kirjeopiston kautta. Opiston esitteestä hän valitsi kursseikseen kemian ja fysiikan sekä hieman epämääräisen lyhytkurssin Työ ja terveys. Kylän kirjastossa ei ollut monta kirjaa, jotka olisivat olleet Martin mieleen.

Eteläsavolaisissa kylissä henkilöä, joka ei elänyt kylän normien mukaan, pidettiin erikoisena tyyppinä ja suorastaan kylähulluna. Hänelle naurettiin takanapäin ja häntä pyrittiin narraamaan ja kiusaamaan. Jokaisella kylällä oli oma kiusattavansa.

Martti Romppanen oli luonteeltaan keksijä. Hän oli ihastunut erityisesti separaattoriin, joka oli hänen mielestään monen keksityn laitteen prototyyppi. Kyläläiset katsoivat oikeudekseen pilailla Martin keksinnöillä. Tukijoita ei ollut ja kylillä riitti heitä, jotka latistivat idean ja samalla yrittäjän itsetunnon. - Kunnalliskottii joutas. Ei siitä oo aenakaa työmieheks.

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

pienoisromaani kylähullun maineessa olevasta keksijästä 1950-luvulla

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

182

Kustantaja

Kieli