Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Roskaa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Raadollinen kuvaus kaatopaikalta elantonsa saavista lapsista ja nuorista.

Koskettava kuvaus kaatopaikalta elantonsa saavista nuorista pojista, joista yksi tekee eräänä päivänä elämänsä löydön. Raphael löytää jätteiden seasta salkun, joka sisältää lompakon täynnä rahaa, kartan ja avaimen. Hetken kuluttua kaatopaikalla on iso joukko poliiseja kyselemässä salkusta. Pojat päättävät kuitenkin olla puhumatta asiasta ja aikovat itse selvittää mystisen salkun salaisuuden. Epäilyksen siemen ehditään kuitenkin kylvää kun Raphaelin täti kertoo poliiseille pojan löytäneen kaatopaikalta jotain. Raphaelin ja tämän kavereiden Rotan ja Gardon liikkeitä seurataan nyt tiheällä kammalla. Salkun sisältö johdattaa pojat maan presidentin rikoksella anastamalle rahapotille. Tästä alkaa poikien ja poliisien välinen kilpajuoksu miljoonien löytämiseksi. Jotta salaisuus jäisi salaisuudeksi poliisit eivät kaihda mitään keinoja poikien vaientamiseksi.

(imp1960 / Sivupiiri)

- - -

Tarina kolmesta 14-vuotiaasta pojasta, jotka elävät Manilan lähelle kärrätyllä kaatopaikalla.

Neljätoistavuotiaat Raphael, Gardo ja Rotta ovat kaatopaikan poikia: he ovat eläneet koko elämänsä jättimäisellä jätevuorella. Kierrätyskelpoisen jätteen myyminen on elinehto eikä vaikuta siltä, että heidän elämänsä tulisi koskaan muuksi muuttumaan… Kunnes eräänä onnekkaana epäonnenpäivänä he löytävät tappavan salaisuuden. Nahkalaukussa on vain lompakko, kartta ja avain – koordinaatit erään rikoksen jäljille.

Poliisi on valmis maksamaan löydöstä, mutta poikakolmikko päättää selvittää mysteerin itse. Tästä alkaa painajaismainen ajojahti, jossa pojat saavat käyttää kaiken nokkeluutensa selvitäkseen ylipäänsä hengissä.

(WSOY)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

223

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

263

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä