Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

"Kärsin majoneesikammosta, joten olen vuosien varrella kehittynyt melko taitavaksi."

Hadley joutuu matkustamaan isänsä häihin. Tilanne ei voisi olla kammottavampi. Hadley ei ole vieläkään antanut isällä anteeksi sitä, että tämä muutti pois heidän yhteisestä kodistaan. Hän ei halua edes nähdä isän uutta vaimoa. Ja kaiken lisäksi hän inhoaa lentokenttiä ja lentämistä.

Hadley huomaa myöhästyneensä lennolta ja joutuu odottamaan muutaman tunnin lentoasemalla. Hän tapaa sattumalta pojan, Oliverin. Lentokentällä on helppo tutustua ihmisiin, koska voi ajatella, ettei koskaan enää tapaa näitä. Mutta kuin kohtalon oikusta Oliverilla ja Hadleyllä on melkein vierekkäiset paikat lennolle.

Isän häissä Hadley huomaa, ettei voi unohtaa Oliveria. Mutta eihän hän tiedä pojasta muuta kuin nimen ja sen, että poika oli menossa Paddingtoniin juhliin. Onko tämä rakkautta?

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Hadleyn isä on kutsunut tytön englantiin häihinsä. Hadley ei haluaisi lähteä, sillä hän ei ole antanut isälle anteeksi sitä, että tämä jätti äidin ja muutti Amerikan yhteisestä kodista Englantiin. Eikä Hadley halua edes tutustua isän uuteen vaimoon. Hadley kuitenkin myöhästyy neljä minuuttia lennolta ja joutuu lentoasemalla odottamaan seuraavaa lähtöä. Hänellä on paniikkihäiriö ja hän inhoaa ahtaita paikkoja ja väentungosta kuten lentoasemia ja lentämistä. Hadley tapaa kuitenkin pojan Oliverin lentoasemalla. Poika on kaikkea muuta kuin sellainen mihin Hadley on tottunut. Pojalle on helppo puhua, koska he tietävät, etteivät enää tapaa. Lentoasema on välitila, jossa voi puhua mistä vain, koska sitten ei koskaan tavata. Mutta häissä Hadley tajuaa, että haluaa nähdä Oliverin ihan oikeasti vielä.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

17-vuotias Hadley on matkalla New Yorkista Lontooseen isänsä ja uuden äitipuolensa häihin, mutta myöhästyy täpärästi lennolta. Odotellessaan seuraavaa lentoa täpötäydellä JFK:n kentällä Hadley kohtaa komean, fiksun brittiopiskelijan Oliverin. Sattuma heittää heidät istumaan vierekkäin lennon ajaksi.

Pitkällä lennolla Hadley ja Oliver tutustuvat toisiinsa, ja salamarakastumisen sinetöi suudelma määränpäässä. Onnettomuudekseen nuoret eksyvät toisistaan lentokentän tungoksessa eikä Hadley tiedä edes Oliverin sukunimeä. Mikä tilastollinen mahdottomuus löytää Oliver miljoonakaupungin vilinästä!

Epätoivoinen Hadley livahtaa isänsä häistä Lontoon kaduille vaeltamaan varmana siitä, että maailmasta ei löydy hänelle toista Oliverin kaltaista sielunkumppania.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.