Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yösirkus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus


Kaupunkiin saapuu täysin yllättäen sirkus, josta kukaan ei ole kuullut eikä nähnyt ilmoituksia tai mainoksia. Kyltissä lukee Le Cirque des Rêves - Unelmien sirkus. Sirkus on auki vain öisin ja ilmestyy milloin mihinkin. Sirkuksessa kaikki on mustavalkoista.

Tarina sijoittuu 1800-1900-lukujen vaihteeseen. Erään vuosien takaisen vedonlyönnin seurauksena kaksi nuorta taikuria, Celia ja Marco, ovat tahtomattaan mukana pelissä, jossa heidän on kilpailtava toisiaan vastaan. Nuoret rakastuvat toisiinsa, mutta eivät tiedä, että peli päättyisi vain jomman kumman kuolemaan...

Mukaansa tempaava Yösirkus on Erin Morgensternin esikoisromaani.
(Henna / Sivupiiri)


Yösirkus vie lukijan outoon, rönsyilevään ja kiehtovaan sirkusmaailmaan 1900-luvun alkuun. Mustavalkoraidallisten telttojen suojissa kaksi nuorta taikuria, Celia ja Marco, kilpailevat pelissä, johon heitä on valmennettu pienestä pitäen. Heidän täytyy ylittää toinen toisensa kyvyillään, mielikuvituksellaan ja voimillaan. Heidän opettajansa suostuvat paljastamaan pelistä ainoastaan sen, että siitä ei pääse irti. Nuoret kilpakumppanit alkavat nähdä kilvan kiehtovana yhteistyönä, ja pian Celia ja Marco rakastuvat tietämättä sitä, että pelissä häviäjän osa on kuolema. On vain yksi tie ulos. Tarvitaan ennennäkemätön voimanponnistus ja erään viattoman maalaispojan apu. Niillä muutetaan kohtaloa tavalla, joka olisi uskomaton, jos ei uskoisi taikuuteen.

Erin Morgensternin esikoiskirja on lumoava rakkaustarina, joka maalaa kuvaa kaikille aisteille. Kirjan henkilöhahmot ovat inhimillisiä, mutta saman aikaan heissä on ripaus taikaa. Morgenstern on taidokas, klassinen tarinankertoja sanan todellisessa merkityksessä. Tarina vie mukanaan, sen lumous ei rikkoudu eikä lukijakaan pääse sirkuksesta irti ennen yllättävää loppua. Morgensternin romaani on saanut hyvän vastaanoton, ja sen käännösoikeudet on myyty yli kahdellekymmenelle kielelle. Teoksen filmioikeudet on myyty Hollywoodiin samalle tuotantoyhtiölle, joka on tehnyt mm. Harry Potter -elokuvat.

Erin Morgenstern on kirjailija ja multimediataiteilija. Hän asuu Massachusettsin Salemissa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

421

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

400

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä