Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tarzanin hauta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sao Tomé ja Principe on Afrikan rannikon läheisyydessä sijaitseva piskuinen saarivaltio, joka on kuuluisa lähinnä... Tai helkkari, ei se totta puhuen ole kuuluisa mistään.

Tähän on kuitenkin tulossa pian muutos. Lentokoneessa matkalla pikkuruiselle saarelle istuu Tapio Takapuro, työttömäksi jäänyt suomalaismies. Hän on ottanut elämäntehtäväkseen todistaa, että Edgar Rice Burroughs oli kohdannut merimatkalla Tarzan-hahmon elävän esikuvan juuri Sao Tomén ja Principen saarella. Kun Tarja-vaimo saa työpaikan suklaanmaistajana saarella, Tapio tietää hetkensä koittaneen.

Toisaalla samalla saarella presidentin poika Gaston Silva da Sousa Bongo haaveilee aivan toisenlaisesta keinosta nostaa maansa maailmanmaineeseen. Kun kerran kiinalainen Yang Liwei on käynyt avaruudessa, on korkea aika singota sinne myös afrikkalainen. Ja kuka olisi tehtävään sopivampi kuin Gaston itse?

Vähänpä tietävät Tapio ja Gaston, että heidän kohtalonsa ovat törmäyskurssilla. Ja että reitin varrelle mahtuu vallankaappaus, voodoota ja suuri historiallinen paljastus.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

292

Kustantaja

Kieli