Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kunkku

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Seikkailuromaani ikuisten kakkosten maasta, missä harva voittaa ja vain Anselmi pärjää. Anselmi Ollikaisen nousu pientilallisen pojasta bisnesmaailman kunkuksi on kuin yrittäjän oppikirjasta: menestykseen tarvitaan vain 190 senttiä ja 150 kiloa elämäniloa, ja kun onni kukoistaa, jälkiruokakonjakkien maailmassa ei nikotella.

Tositapahtumiin perustuva “Kunkku” sopisi täydellisesti kauppakorkeakoulujen ja mustia tulevaisuuden kuvia maalailevien ekonomistien dekalogiksi, sillä Anselmilta voi oppia, kuinka todellinen menestyjä unohtaa suot, kuokat ja jussit. Rennon jamesbondimaisessa bisnesseikkailussa kierretään Suomen lisäksi naapurimaat Ruotsi, Viro ja Norja, ja Anselmin polveilevan hanhenmarssin varrella törmätään mafiosoihin, kieroihin kilpailijoihin ja houkutteleviin naisihmisiin.

Talousneuvos Taito Rintala (Kokkola, 1939) tietää mistä kirjoittaa, eikä kukaan terve suomalainen kiellä, etteikö haluaisi olla samanlainen kuin Kainuun korvesta “Kunkuksi” kohonnut Anselmi Ollikainen. Tämä tarina on melkein tosi.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

kertomus Anselmi Ollikaisen hanhenmarssista alansa huipulle ja hänen makeasta elämästään yliajoneuvoksena

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

249

Kustantaja

Kieli