Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ars magica

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maaginen lukuromaani noitavainojen ajan Espanjasta, järjen ja rakkauden kamppailusta kidutusta, kuolemaa ja juonitteluja vastaan

On vuosi 1610. Navarran pikkukaupungista löydetään murhattu nainen, jonka ruumissa väitetään olevan jälkiä paholaisesta. Vasta vuotta aikaisemmin kaupungissa on poltettu roviolla yksitoista noitaa, ja nyt kansa kääntyy hätääntyneenä kirkon puoleen.

Inkvisiittori Salazar, joka on alkanut mielessään kyseenalaistaa noituuden olemassaolon, saapuu paikalle tekemään tutkimuksia. On kuitenkin tahoja, joille rahvaan pitäminen noitien pelossa sopii varsin hyvin, ja rationaalisia selityksiä noitasyytöksille etsivä Salazar halutaan raivata tieltä.

Salazarin kintereillä vaeltaa kansanuskoinen noitarohtoja kaupusteleva Mayo-tyttö, joka yrittää selvittää noidaksi epäillyn ystävänsä ja äitihahmonsa kohtaloa – ja joka langettaa lemmenloitsun traagisin seurauksin.

Nerea Riesco on espanjalainen kirjailija ja toimittaja. Ars Magica on hänen läpimurtoteoksensa, ja sen oikeudet on myyty jo kahdeksaan maahan. ”Eläviä mielikuvia herättävä, hienosti kirjoitettu”, kirjoitti espanjalainen El Periodico de Aragon Riescon menestysromaanista.
(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

400

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä