Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Urbaani sieniopas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Venäläisen absurdin satiirin perinteeseen nojaava “Urbaani sieniopas” kertoo Vladimir Spiridonovitsista, joka lähtee vaimonsa kanssa sienestysretkelle. Hän syö erehdyksessä psykedeelisiä suppilosilokkeja ja epäilee kuolleensa.

Matka vie Volodjan ajan ja avaruuden taa, kulkien äärimmäisen euforian kukkuloilta vainoharhan ja epätoivon pohjattomiin rotkoihin. Aika osoittautuu päärynänmuotoiseksi – menneisyys ja tulevaisuus vuorottelevat, Vovan kaikista neljästä aiemmasta elämästä puolet on vietetty tulevaisuudessa – kun asiaa tämänhetkisen elämän kannalta ajatellaan.

Päämäärä, yläparatiisi, sijaitsee jossakin Jousimiehen tähtikuvion takana. Sinne päästäkseen on ensin pitänyt läpäistä niin ala- kuin väliparatiisitkin. Vladimirille tutuin on kotimaa, työläisten paratiisi.

Analysoidessaan elämäänsä matkansa vaihtelevissa käänteissä hän - keskivenäläisen kombinaatin alipaineventtiili-insinööri - löytää itsestään niin filosofin kuin psykoanalyytikonkin. Ja aina hyväksyttyään kohtalonsa, hän huomaa sen heittäneen häränpyllyä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

106

Kustantaja

Kieli