Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Erään katoamisen anatomia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

”Erään katoamisen anatomia on joka tavoin unohtumaton, kiehtova romaani, joka saa tenhonsa siitä mitä ei sanota ääneen.”
The Sunday Times

Nuri on elänyt jo vuosia isänsä kanssa, kun heidän elämäänsä astuu Mona, nainen keltaisessa uimapuvussaan. Nuri on vasta kahdentoista, mutta osaa paitsi huomata jääneensä oman perheensä kolmanneksi pyöräksi, myös toivoa isän jättävän hänet Monan kanssa kahden.

Nuri tulee pian katumaan toiveitaan, kun isä katoaa. Eleettömästi ja vääjäämättä, sitä mukaa kuin isän arvoitus ratkeaa, Nurin elämäntarinan perustukset murenevat, ja isän jättämä tyhjiö ottaa valtaansa sen, mikä Nurista oli kasvamassa.

Hisham Matar nivoo herkässä iässä olevan pojan ristiriitaiset tuntemukset osaksi arabidiktatuurin poliittista arkipäivää. Erään katoamisen anatomia on tyylitajuinen romaani, tiivis ja ilmavasti kirjoitettu, ajankohtainen ja ikiaikainen.
(WSOY)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

En kertonut hänelle mitään näistä, mutta se ei johtunut siitä, ettenkö olisi osannut asetella sanojani tai halunnut uskoutua hänelle, vaan siitä, että juuri sillä hetkellä, istuessani hänen vierellään ihastumiseni huumassa, tunsin olevani haavoittumaton.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

206

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

211

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä