Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Leningradin piirityksen päiväkirja

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Leningradin piirityksen alkamisesta tulee 8.9.2011 kuluneeksi 70 vuotta. Piiritys kesti 872 päivää, yli kaksi vuotta. Tilannetta kaunistelevan propagandan takia leningradilaiset eivät osanneet varautua elintarvikepulaan. Myös evakuointi oli heikosti organisoitu. Seurauksena oli ankara nälänhätä ja polttoainepula. Piirityksen aikana Leningradista evakuoitiin 1,3 miljoonaa ihmistä ja menehtyi noin puolitoista miljoonaa asukasta, heistä vain kolme prosenttia pommituksissa. Miten sivistyneistö reagoi hirvittävään kylmyyteen, nälänhätään ja sodan vaaroihin?

Lidia Ginzburgin teos tutkii piirityksen vaikutuksia leningradilaisiin ruumiin, mielen ja kielen tasolla. Se analysoi kaupunkilaisten puheenaiheita ja puhetapoja nälänhädän eri vaiheissa ja vertaa niitä sotaa edeltävään aikaan. Kirja pohtii myös sivistyneistön kohtaloa ja roolia kollektivistisessa järjestelmässä sekä yksilön ja massan ongelmallista suhdetta. Lidia Jakovlevna Ginzburg (1902-1990) oli venäjänjuutalainen esseisti, kirjallisuudentutkija ja runouden teoreetikko.
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
127
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
220
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä