Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Oppinut neiti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä seuraa, kun korskea aristokraatti rakastuu köyhän Lapin papin sisareen? Ongelmia.

Silvan suurkartanon vapaaherra Christian Hackfelt palaa vastentahtoisesti maailmanmatkoiltaan Suomeen. Häntä odottavat pitkästyttävät päivät maalaisseurapiireissä Uudellamaalla. Pietarin salongeissa paroni on sattumalta tavannut suomalaisen opettajaneidin Sofia Malmin, Smolnan naisopiston kasvatin. Pikku hiirulaista paroni tuskin huomaa ihaillessaan Venäjän kauneinta naista, maakreivitär Isabella von Tallingeria. Silkkaa ikävystyneisyyttään Christian Hackfelt lähtee Lappiin tutkimusmatkalle. Siellä hän kohtaa jälleen Sofia Malmin. Lapin papin sisar ei vaikuta nöyrältä mamsellilta.

Lapin retki muuttaa kopean ylimyksen käsityksen itsestään ja maailmasta. Mutta kunnioittavimmin hän joutuu kumartamaan Sofia Malmin viisaudelle ja rohkeudelle.

Silvan paronin ympärillä parveilee joukko liehakoita. He eivät katsele toimettomina köyhää opettajaneitiä, joka ei tiedä paikkaansa. Kortejoen pitäjän valtiatar ruustinna Anna Pihlman suunnittelee omiaan paroni Hackfeltin ja mahtikartanon varalle.

Kaari Utrion uusi epookkikomedia kuljettaa lukijan Pietarin palatseista Lapin tuntureille ja Vantaanjoen viljaville vainioille. Valta ja vauraus vetävät puoleensa ilkeää juonittelua. Mutta ympäristön myrskyistä kasvaa kaunis rakkaus. Oppinut neiti tarjoaa lukijoille riemukkaan ja oivaltavan retken menneeseen maailmaan Kaari Utrion perinteiseen tapaan.
(http://www.kaariutrio.fi/)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

431

Kustantaja

Kieli