Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Apinatalo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tutkija Isabel Duncan työskentelee Suurten ihmisapinoiden kielilaboratoriossa. Hän tutkii siellä bonoboapinoiden käyttäytymistä ja kommunikointia. Bonobot ovat ihmisapinoita, jotka ovat ihmisen lähisukulaisia: ihmisen ja bonobon DNA on noin 98-prosenttisesti sama. Isabelilla on rankka perhetausta, ja hän tuntee monesti olonsa kotoisammaksi bonobojen kuin ihmisten seurassa. Kirjan tapahtumat käynnistyvät dramaattisesti, kun tutkimuskeskukseen tehdään pommi-isku. Isabel loukkaantuu räjähdyksessä pahoin, ja bonobot pääsevät vapaaksi.

Apinat ovat hetken aikaa teillä tietymättömillä, mutta tuota pikaa niiden olinpaikka selviää: tiedotusvälineissä aletaan lanseerata aivan uudenlaista tosi-tv-ohjelmaa, jossa esiintyy ainoastaan bonoboja. Pian katsojat liimautuvat ruudun ääreen tuijottamaan, kun bonobot tilaavat itselleen netin kautta ruokaa, harrastavat ylenpalttisesti seksiä ja pyytävät Isabelia hakemaan ne pois vankeudesta. Isabelin täytyy nyt karistaa epäsosiaalisuutensa ja etsiä ihmisliittolaisia, jotta saisi pelastettua bonobot niille epäluonnollisesta ympäristöstä.

Apinatalo on viihdyttävää luettavaa, mutta lisäksi se avaa lukijalle eläinten maailman tavalla, johon vain harvat romaanit pystyvät. Sara Gruen on vakuuttava kertoja, joka saa meidät katsomaan itseämme aivan uusin silmin.
(Bazar)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

341

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä