Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Liian lyhyt hame

Tyyppi
kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Sofi Oksasen kirjoittamien laulutekstien kirja Liian lyhyt hame - kertomuksia keittiöstä on osa kokonaisuutta johon kuuluu myös Maija Kaunismaan säveltämien ja yhdessä bändinsä kanssa esittämien laulujen samanniminen tupla-cd. Yhtaikaa kirjan ja levyn julkistamisen kanssa Kansallisteatterissa kantaesitetään Sofin ja Maijan uusille teksteille ja kappaleille pohjaava musiikkiteatteriesitys Kertomuksia keittiöstä.

Laulu- ja tekstikokonaisuuden teemat eivät keittiöstä kauas karkaa: ne liikkuvat nykynaisen kohtaamissa arkisissa ongelmissa ja haaveissa. Liian lyhyt hame - Kertomuksia keittiöstä on pienoismuotokuva naisen elämästä, keittiöperspektiivistä katsottuna. Kokonaisuus on myös osa hyväntekeväisyysprojektia, jonka tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa Ensi- ja turvakotien liiton tekemään perheväkivallan vastaiseen työhön.

Anna-lehden Puhu nyt -kampanjan ympärille rakentuvassa yhteistyössä mukana ovat Teoksen ja Kansallisteatterin lisäksi animaatiotuotantoyhtiö Osuuskunta Animaatiokopla, ohjelmatoimisto Koetinkivi sekä levy-yhtiö MuFarang International.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
kertomuksia keittiöstä: laululyriikkaa
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
78
Kustantaja
Lisätietoja
Liian lyhyt hame : kertomuksia keittiöstä on Sofi Oksasen ja Maija Kaunismaan yhteisprojekti, johon kirjan lisäksi kuuluu Kaunismaan samanniminen CD-levy ja musiikkiteatteriesitykset Kansallisteatterissa sekä kaksikon yhteinen valtakunnallinen kiertue syksyllä 2011