Liian lyhyt hame

Tyyppi

kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sofi Oksasen kirjoittamien laulutekstien kirja Liian lyhyt hame - kertomuksia keittiöstä on osa kokonaisuutta johon kuuluu myös Maija Kaunismaan säveltämien ja yhdessä bändinsä kanssa esittämien laulujen samanniminen tupla-cd. Yhtaikaa kirjan ja levyn julkistamisen kanssa Kansallisteatterissa kantaesitetään Sofin ja Maijan uusille teksteille ja kappaleille pohjaava musiikkiteatteriesitys Kertomuksia keittiöstä.

Laulu- ja tekstikokonaisuuden teemat eivät keittiöstä kauas karkaa: ne liikkuvat nykynaisen kohtaamissa arkisissa ongelmissa ja haaveissa. Liian lyhyt hame - Kertomuksia keittiöstä on pienoismuotokuva naisen elämästä, keittiöperspektiivistä katsottuna. Kokonaisuus on myös osa hyväntekeväisyysprojektia, jonka tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa Ensi- ja turvakotien liiton tekemään perheväkivallan vastaiseen työhön.

Anna-lehden Puhu nyt -kampanjan ympärille rakentuvassa yhteistyössä mukana ovat Teoksen ja Kansallisteatterin lisäksi animaatiotuotantoyhtiö Osuuskunta Animaatiokopla, ohjelmatoimisto Koetinkivi sekä levy-yhtiö MuFarang International.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kertomuksia keittiöstä: laululyriikkaa

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

78

Kieli

Lisätietoja

Liian lyhyt hame : kertomuksia keittiöstä on Sofi Oksasen ja Maija Kaunismaan yhteisprojekti, johon kirjan lisäksi kuuluu Kaunismaan samanniminen CD-levy ja musiikkiteatteriesitykset Kansallisteatterissa sekä kaksikon yhteinen valtakunnallinen kiertue syksyllä 2011