Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

LoveLies

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ensimmäisenä päivänä bändin ylijäämähuumeet eivät kelpaa Hanoi Rocksillekaan, kitaristi katoaa Frankfurtin lentokentälle, promoottori peruu kaikki klubikeikat ja karkaa ulkomaille, työluvat ovat jääneet hankkimatta ja uusi rumpali paljastuu kuuroksi. Sitten asiat alkavat mennä päin helvettiä. Tervetuloa LoveLies-yhtyeen Suomen-kiertueelle. Rundilla LoveLies kohtaa lääkäreitä, poliiseja, bändäreitä, painijoita, nappikauppiaita, appi ukon, pallomeren, putaalaisen kiekkojätin, teksasilaisen seriffin sekä tietenkin Johnny Thundersin. Lisäksi LoveLies tutustuu bändin uudet huumeet varastavaan Ruotsin tullilaitokseen.

Tarina perustuu vahvasti todellisuuteen. Tämän stoorin rinnalla Spinal Tap -leffa on kevyttä kauraa.Miettinen (s. 1958) on Suomen rockbisneksen monitoimimies, joka vaikutti rockskenessä yli kolme vuosikymmentä. LoveLies on hänen toinen romaaninsa. Räväkän huumorin ryydittämä, rokkipoikain roadtripistä kertova esikoisromaani Pitkäjano ilmestyi 2010. Miettiseltä on ilmestynyt myös teokset Ensimmäiset viisi vuottani Suomi-rockin sekatyöläisenä (1983), Hilse - suomipunkin alku ja juuri (2008) sekä AC - takapirujen kuningas (2009).


- - -

LoveLies-romaani viihdyttää rennosti muusikoista pitämisen paradoksilla ja musiikkiammattilaisten työmoraalilla.

Kertoja on musiikkitoimija, joka järjestää pikkusiskonsa brittimiehen Lovelies-bändin Suomeen kiertueelle ja levyttämään, koska se on tapa saada britti näytteille Suomeen. Vuoteen 1984 sijoittuva juoni seuraa seikkailua, jossa Hanoi Rocksin näköinen ja sen lämmittelijänä esiintynyt glamrock-bändi toimii puolikuuron rumpalin ja juopon soolokitaristin, söpöilevän Englannin-vävyn ynnä muiden antisankareiden karismalla ja Murphyn lakeja toteuttaen hetken Suomessa.

Levy-yhtiön isähahmo Epe ottaa bändin sekoilut tyynesti ja antaa kiertuemanagerille kaiken tuen hoitaa projekti loppuun asti. Huono ensikeikka Lepakossa, bändi joka ei tunne omia kappeleitaan, sen havittelema lääketokkura, levytys ynnä muu hoituukin. Karismallaan faneja keräävä joukko kannattaa pitää kiertueella maineen tai ystävyyden nimissä, vaikka sitä ei tiedä etukäteen. Kukaan ei voi tietää.

Musiikille aikansa totaalisesti myynyt Turtlehead, kilpikonnapää, on kiinnostava valinta tarinan kertojaksi, koska hänen manageripohdintansa pitää lukijassakin jatkuvasti yllä ihmettelyä musiikin voimasta. Rokkarit näyttäytyvät huolehdittavina lapsina ja huonojen vitsien mestareina, jotka saattavat saada toisiltaan varoituksia intellektuellismista. Törmätään niin musiikin kärjen odotuksiin jostakin uudesta ja mullistavasta kuin Onni-kiekonheittäjään tai tappeluhaluisiin juntteihinkin.

LoveLies tuottaa mieleen musiikkialan parhaat puolet ja sietää huonommatkin. Kerronnallisesti mutkaton teos ottaa kielellisesti paljon puhekielen vapauksia. Se sopii sen rajaluonteeseen muistelmaan kallellaan olevien musiikkiromaanien lajityypissä. Lopussa tehdään elokuvatyyliin aikahyppy hahmojen tulevaisuuteen.
(Sini Kiuas/Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

256

Kustantaja

Kieli