Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Katajamäki yllättyy

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Anneli Kivelän kuudes Katajamäki-romaani on ylistys suomalaiselle maaseudulle ja sen asukkaille. Katajamäen kyläyhteisö on tässä kirjassa yhtä tiivis kuin edeltäjissään. Kirjassa kerrotaan värikkäästi jo aiemmista osista tutuista henkilöistä. Kyläyhteisöä kuohuttavat monet asiat, kuten tulevat pakolaiset, matonpesupaikka sekä kyläkoulun opettaja Henri Laakson 50-vuotissyntymäpäivät.

Kivelällä on taito saada Katajamäki ihan oikeasti elämään. Varmasti kaikki, jotka ovat jossakin vaiheessa elämäänsä asuneet pienessä kylässä, tunnistavat Katajamäessä ja sen asukkaissa tuttuja piirteitä. Katajamäki-romaaneissa on sopivassa suhteessa realistista maaseutuelämän kuvasta ja romantiikkaa.

Kyläkaupan pihaan ilmestyy komea, tummanpunainen auto. Auton omistaja on vielä autoakin hienompi näky, pitkä, tumma nainen, joka on hienosti pukeutunut. Kyläkaupassa käykin jo aikamoinen tohina siitä, kuka tuo salaperäinen kaunotar on. Ja vielä enemmän aletaan puhua, kun käy ilmi, että nainen on Myllytupaa pitävän Onervan avioton tytär Kaisla. Kaislan ilmestyminen Katajamäkeen tekee hänen äitinsä Onervan ja tätinsä Päivikin onnellisiksi, varsinkin, kun selviää, että hän on tullut jäädäkseen.

Kaislalla onkin heti hurjia visioita Myllytuvan tulevaisuuden varalle, eikä hän epäröi ryhtyä tuumasta toimeen keskusteltuaan ensin äitinsä kanssa. Kaisla on toimelias nainen, mutta jokin häntä tuntuu painavan. Onervakin huomaa väsymyksen tyttäressään. Suomeen muutto ja Myllytuvan muutospaineetko Kaislaa painavat vai onko hänellä muutakin sydämellään?

Koska Kaisla on kaunis nuori nainen, ei hän jää keneltäkään huomaamatta! Hän saa kaksi hyvin erilaista miestä liikekumppaneikseen. Toinen heistä on Pauli Harju, jolla on Salavassa pitopalveluyritys. Ja toinen Honkahovin markkinointijohtaja Kari Risku. Molemmat miehet kiinnostuvat Kaislasta muutenkin kuin pelkkänä liikekumppanina, mutta syntyykö suhteista mitään syvempää?

Syksyn edetessä Kaisla saa solmittua monia ystävyyssuhteita Katajamäen asukkaiden kanssa. Ja Katajamäen asukkaat yllättyvät moneen kertaan, kun huomataan, millaisia yllätyksiä elämä taas tarjoaa!

- Päivi Ruuskanen/ Sanojen aika
Syystuulet puhaltavat Katajamäellä

Kesän mentyä katajamäkeläisiä hämmästyttää Onervan aviottoman tyttären Kaislan ilmaantuminen maisemiin ja nuoren naisen suuret suunnitelmat äitinsä pitämän Myllytuvan kahvilan kehittämiseksi. Muita koko kylän puheenaiheita ovat mm. jätevedenpuhdistamon ja matonpesupaikan kohtalo – sekä yllättävän kiihkeitä tunteita herättävä maahanmuuttajaperheen asettuminen paikkakunnalle.

Syksy tuo tullessaan ikäviäkin uutisia, jolloin sukulaisten ja ystävien tuki osoittautuu kultaakin kalliimmaksi. Unohtumattomia muistoja ja riemukasta yhdessäoloa on kuitenkin luvassa koko kylän suosikkipoikamiehen, opettaja Henri Laakson 50-vuotisjuhlien merkeissä!
(Karisto)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

260

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä