Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tyttö joka muuttui lasiksi

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

"Anteeksi", tyttö sanoi. "Ei ollut tarkoitus pelästyttää." Tytöllä oli titaaninharmaat silmät, ja se oli hänen huomiota herättävin piirteensä. Hänen huulensa olivat kuin jälkikäteen mieleen juolahtanut ajatus, poskipäät matalat. Mutta silmät...

Midas Crook, elämäntapavalokuvaaja, tapaa metsässä tytön, joka kulkee kainalosauvoilla. Midas on erakoitunut nuoresta iästään huolimatta ja yllättyy itsekin, että ystävystyy tytön kanssa. Midas muistaa liian hyvin itsemurhan tehneen isänsä käytöksen ja pelkää, että toistaa isänsä jälkiä. Siksi hän haluaa erakoitua ja ystävyyssuhde tuntuu hankalalta.

Ida haluaa peittää salaisuuden, sairauden, joka hänellä on. Hän on muuttanut saarelle saadakseen apua, mutta päivä päivältä liikkuminen on vaikeampaa. Idan jalat ovat muuttumassa lasiksi. Hän ei tunne enää varpaitaan ja lasittuminen nousee yhä ylemmäs jalkoja pitkin.

Ida pyytää apua Midakselta. Hän tietää miehen, joka voisi auttaa. Mutta voiko kukaan auttaa tyttöä, joka on muuttunut lasiksi. Entä onko Midas valmis luopumaan erakkoelämästään tytön tähden. Ja mitä saarella oikein tapahtuu?

Kirja, joka pitää otteessaan. Tämä täytyy lukea!

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Sinä talvena St. Haudas Landin syrjäisellä saariryhmällä nähtiin lentävän valkoisia variksia, suosta huhuttiin löytyneen läpikuultavia ihmisruumiita ja Ida Maclaird muuttui hiljalleen lasiksi. Nuori valokuvaaja Midas Crook törmää joulukuisena iltapäivänä metsässä harhailevaan, hauraan oloiseen tyttöön, joka ontuu polulla kainalosauvoineen. Midasin ja tytön ystävyys alkaa hapuillen: Midas välttelee ihmisiä ja Ida eristäytyy säilyttääkseen salaisuutensa. Kun Midas saa selville, että Idan jalat ovat paksua läpinäkyvää lasia, heidän välilleen syntynyt varovainen luottamus uhkaa särkyä.

Salaisuuden paljastuminen sysää tapahtumat liikkeelle: Midas haluaa pelastaa Idan lasittumiselta, mutta yritys on toivoton. Lasittumisen syytä ei tunneta eikä parannuskeinoa ole. Idan ja Midasin rakastuminen on yhtä väistämätön kuin Idan muuttuminen lasiksi, ja kumpikin tietää, että aika käy vähiin.

Tyttö joka muuttui lasiksi on tummasävyinen ja kieleltään vivahteikas aikuisten satu toivosta ja kohtalon vääjäämättömyydestä. Todellisuus ja fantasia kietoutuvat teoksessa yhteen huikealla tavalla ja saavat aikaan omaperäisen, haikean rakkaustarinan, jonka ei toivoisi loppuvan ihan vielä. Ali Shaw (s. 1982) on kotoisin pienestä kaupungista Dorsetista. Tyttö joka muuttui lasiksi on Shawn esikoisteos, ja se on voittanut muun muassa Desmond Elliott Prizen. Shaw kirjoittaa tällä hetkellä toista romaaniaan.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

394

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

319

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä