Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Vähän on tarpeen

Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Vähän on tarpeen on pieni kirja pullollaan suuria ajatuksia. Pienet tarinat kertovat matkanteosta, lähtemisestä, saapumisesta, muutoksesta. Ajatuksena on se, että uusilla poluilla kulkiessaan voi huomata, kuinka vähällä tulee toimeen. Monissa kirjan tarinoissa on mukana uskonnollista virettä.

Kirjan viimeinen pieni kertomus on nimeltään Asiakaspalaute (matkustavaisen kiitosvirsi matkanjärjestäjälle), jossa kirjailija kiittää ohjauksesta matkallaan:

”Korkein Matkanjohtaja ja –järjestäjä! Sinä lähetät minut matkaan kysymättä minulta mitään. Kiitän sinua siitä. En saa pakettimatkaa (vaikka haluaisin), vaan epämääräisen omatoimimatkan. Kiitän siitäkin. Olet suunnitellut kaiken huolellisesti. Jälkeenpäin sen käsitän. Panet minut menemään juuri tähän etäiseen paikkaan (vaikka helpompiakin kohteita olisi), panet menemään juuri tätä vaivalloista ja voimia vievää reittiä, tätä, jossa kuolema on alituisesti läsnä, ja herpaantuminen ja uupumus vievät hoipertelemaan rotkon reunalle. Kiitän sinua, vaikka en ole aina osannut kiittää…” (s.30)

- Päivi Ruuskanen/ Sanojen aika
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
matkanteon välttämättömyydestä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
79
Kustantaja