Vähän on tarpeen

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vähän on tarpeen on pieni kirja pullollaan suuria ajatuksia. Pienet tarinat kertovat matkanteosta, lähtemisestä, saapumisesta, muutoksesta. Ajatuksena on se, että uusilla poluilla kulkiessaan voi huomata, kuinka vähällä tulee toimeen. Monissa kirjan tarinoissa on mukana uskonnollista virettä.

Kirjan viimeinen pieni kertomus on nimeltään Asiakaspalaute (matkustavaisen kiitosvirsi matkanjärjestäjälle), jossa kirjailija kiittää ohjauksesta matkallaan:

”Korkein Matkanjohtaja ja –järjestäjä! Sinä lähetät minut matkaan kysymättä minulta mitään. Kiitän sinua siitä. En saa pakettimatkaa (vaikka haluaisin), vaan epämääräisen omatoimimatkan. Kiitän siitäkin. Olet suunnitellut kaiken huolellisesti. Jälkeenpäin sen käsitän. Panet minut menemään juuri tähän etäiseen paikkaan (vaikka helpompiakin kohteita olisi), panet menemään juuri tätä vaivalloista ja voimia vievää reittiä, tätä, jossa kuolema on alituisesti läsnä, ja herpaantuminen ja uupumus vievät hoipertelemaan rotkon reunalle. Kiitän sinua, vaikka en ole aina osannut kiittää…” (s.30)

- Päivi Ruuskanen/ Sanojen aika

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

matkanteon välttämättömyydestä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

79

Kustantaja