Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Koiruohon kaupunki

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kati Saurula kuvaa esikoisromaanissaan Koiruohon kaupunki kiehtovasti ja asiantuntevasti Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuuden taustoja, seurauksia, elämää ja sen hiipumista Pripyatin kaupungissa.

Prokopjevin perheen loputon raadanta kolhoosissa päättyy uuden uljaan ydinvoimalan ansiosta, johon perheen vanhemmat Jelena ja Viktor pääsevät töihin tuhansien muiden neuvostokansalaisten tavoin. Arki täydelliseksi rakennetussa Pripyatissa soljuu eteenpäin pienine iloineen ja unelmineen, elämä on tasaista ja säänneltyä. Jelena ja Viktor suorittavat parhaansa mukaan heille annettuja tehtäviä, Nadja haaveilee koulutyönsä lomassa tulevaisuudesta ydinfyysikkona.

Komea voimalakaupunki luhistuu voimalassa tehdyn epäonnistuneen kokeen seurauksena. Prokopjevin perheen tarina ei lopu siihen. Pahin on edessä vasta yli 20 vuotta myöhemmin, kun Nadjalle alkaa selvitä, mitä hänen vanhemmilleen lopulta tapahtui.

(Arktinen Banaani)

Tšernobylin onnettomuuden rauniot kätkevät sisäänsä tarkoin varjeltuja salaisuuksia.

Prokopjevin perheen vanhemmat Jelena ja Viktor tekevät kolhoosissa raskasta, pitkää työpäivää. Elämässä ei ole kehumista, mutta silti paremmasta tulevaisuudesta uskaltaa vielä haaveilla. Ja katso! Uusi uljas ydinvoimala rakentuu, ja tuhannet neuvostokansalaiset pääsevät töihin sen uumeniin, heidän joukossaan Jelena ja Viktor. Hienoksi rakennettu Pripyatin kaupunki tarjoaa arjen, jossa asuminen, työnteko ja opiskelu ovat kuin unelmaa. Jelena ja Viktor viihtyvät työssään, ja tytär Nadja suunnittelee alkavansa ydinfyysikoksi. Elämä ei voisi olla parempaa.

Sitten tapahtuu jotain, jota kukaan ei osaa odottaa. Tšernobylin voimalassa tapahtuu onnettomuus, katastrofi, joka murskaa unelman upeasta maailmasta. Kukaan ei tiedä, miten kamala tilanne oikeasti on, ennen kuin on liian myöhäistä. Silloin onnettomuus on jo jäänyt historiaan. Parinkymmenen vuoden jälkeen Nadja saa tietää asioita, jotka muuttavat kaiken. Mihin tämän vanhemmat oikein olivat sekaantuneet? Mitä Tšernobylin uumenissa todella tapahtui?

Koiruohon kaupunki on Kati Saurulan kiehtova jännitysromaani, joka yhdistelee asiantuntevasti faktaa ja fiktiota.

(Saga Egmont, 2023)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kustantaja

Kieli

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi