Cowboy Henk

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nerokas, surrealistinen ja äärettömän hauska sarjakuvaklassikko sekopäisestä lehmipaimenesta.

Jos sijoitat Tex Willerin Gary Larsonin luomaan maailmaan, vaihdat tämän stetsonin tilalle irokeesin ja ruiskutat tähän muutenkin hyvän annoksen anarkiaa, pääset aika lähelle sitä, mitä Cowboy Henk on - kerrassaan omituista, estotonta mutta vallattoman hauskaa sarjakuvaa!

Cowboy Henk on kahden belgialaisen sarjakuvaneron (Kamagurka & Herr Seele) vuodesta 1981 alkaen seikkaillut kulttihahmo. Puhtaalla viivalla piirretty Henk on itsevarma ja yltiöoptimistinen kaveri, joka tarttuu asioihin varman ylimielisellä otteella. Cowboy Henkin matkassa ruuvit löystyvät ihan itsestään ja arkinen maailmamme saa hullunkurisia piirteitä. Henkin surrealistiset seikkailut pitävät sisällään mm. ensiapua Pyövelin mestaustalkoissa, yön Hotelli Itsarissa sekä kattotalkoot Kiinan muurilla. Osa kirjan novelleista on sanatonta sarjakuvaa, samassa hengessä kuin Jim Woodringin Frank, mutta astetta hauskemmin.

Huuda Huudan julkaisema kirja on aiemmin julkaisematon kokoelma jo pitkään hankalasti saatavilla olevia tarinoita. Teos julkaistaan isona kovakantisena teoksena, jonka kansikuva saattaa olla yksi kaikkojen aikojen hauskimmista. Näe, lue ja koe yksi eurooppalaisen sarjakuvan parhaiten säilytetyistä salaisuuksista!

(Sarjakuvakauppa.fi)

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

84

Kustantaja

Kieli