Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Oi, tule katsomaan

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

"On vain loppu."

Tarina alkaa lopusta. Vaaleahiuksinen nainen on kuollut Oopperan lattialle eräänä aurinkoisena iltapäivänä. Tämä on tarinan loppu, ja kuitenkin tarina on kerrottava.

Taivassalon romaani Oi, tule katsomaan on kiehtova kertomus tai epätarina kahdesta kaupungista, joiden väliä seilaa matkustajalaiva ja vie erään kerrostalon ihmisiä mukanaan.

On Selim ja hänen Tyttärensä. Selim työskentelee laivalla, joka kuljettaa matkustajia meren yli kahden kaupungin välillä. Selimin siskokin työskentelee laivalla mutta lähtee eräänä päivänä Paroniksi kutsutun Erling Elias Stoltzin luo toiseen merenrantakaupunkiin ja päätyy lopulta Oopperan lattialle. Tarinaa kertoo muun muassa nainen, jolla on punaiseksi sävytetty tukka ja joka asuu samassa kerrostalossa kuin Selim siskonsa ja Tyttärensä kanssa. Tälläkin naisella on menetyksensä, sävelensä, kertomuksensa.

Oi, tule katsomaan on tarina kaiken häviävyydestä sekä rakkaudesta. Se tutkii loisteliaasti kerronnan tapoja. Toisto, tuoksut, rappukäytävässä leijailevat sävelet sekä Carl Michael Bellmanin tekstit muodostavat yhdessä merkityksiä, mahdollisuuksia ja palapelin osia, jotka vievät lukijan mukanaan.

Oi, tule katsomaan on pelottava ja absoluuttisen kaunis romaani. Sen kieli on upeaa, se sattuu, koskettaa ja pelottaa.

(Teos)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

199

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

234

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä