Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kotiin

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Marilynne Robinsonin Pulitzer-palkitun Gilead-romaanin (Bazar 2008) päähenkilö on iäkäs pastori John Ames. Tämän kirkas ja lempeä kertojanääni sai sadattuhannet lukijat hurmaantumaan tuosta upeasta teoksesta.

Orange-palkinnon voittanut Kotiin on Gileadin itsenäinen jatko-osa. Myös Kotiin sijoittuu Gileadin pikkukaupunkiin, tällä kertaa pastori Amesin läheisen ystävän ja naapurin Robert Boughtonin kotiin.

Kirjan päähenkilö on 38-vuotias Glory Boughton, joka on palannut lapsuutensa kotikaupunkiin hoitamaan iäkästä isäänsä. Pian hänen veljensä Jack, perheen tuhlaajapoika joka on ollut poissa parikymmentä vuotta, palaa myös lapsuudenkotiinsa. Jack yrittää tehdä sovinnon oman menneisyytensä kanssa ja löytää itselleen paikan johon asettua pysyvästi. Jackilla ja Glorylla on molemmilla rankkoja elämänkokemuksia ja kipeitä muistoja. Kotiinpaluu on mahdollisuus itsensä parantamiseen, mutta helppoa se ei ole kummallekaan.
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
421
Kustantaja
Kääntäjä
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
381
Kustantaja
Kääntäjä
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä