Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Apatosauruksen maa

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kukapa meistä ei joskus olisi lojunut syyspimeällä sohvan uumenissa torkkupeiton alla ja ahtanut sisäänsä viipalekaupalla voileipiä ja muita herkkuja. Kukapa ei olisi joskus maannut kokonaista viikonloppua sängyssä peitot korvilla ja antanut maailman mataa tavallaan kun marraskuinen tihkusade tikkaa ikkunaruutua. Joku voi kutsua ilmiötä kaamosmasennukseksi ja silloin voi tuntea itsensä yhdeksi suureksi apatosaurukseksi. Tästä ja monesta muusta ilmiöstä kertovat Miina Supisen novellit.

Värikkäästä henkilögalleriasta löytyvät muun muassa töitä epätoivoisesti etsiät nuoret, antiikkia metsästävä kauppias, taidetta ymmärtämätön vahtimestari, kylmähoidosta nauttivat potilaat, epätoivoinen ravintoloitsija, uuvahtaneet pikkulasten vanhemmat ja kaikentietävä isäntämies.

Tarinoissa huuli lentää ja kirosanat pärskyvät eikä aina tiedä onko tarina arkea vai fantasiaa. Napakoiden juttujen parissa ei haukotuta mutta voi kyllä hymyilyttää.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Tekstinäyte
Nyt minulle tuli jo liian elävästi mieleen sarjamurhaajat. Jokin varasto Lihasulassa. Jessus näitä tamperelaisia paikannimiä. Siellä varmaan lihat sulaisivat jossain sarjamurhaajien happotynnyrissä. Ja mitä isäkin sanoisi jos kertoisin että liimailen hintalappuja illat pitkät jossakin varastossa Lihasulassa. Saisi sydänkohtauksen.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
tarinoita
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
173
Kustantaja
Kieli
Lisätietoja
Novellit jaettu kolmeen osaan; I, II, III