Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Shokkiaalto

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Venäläinen toimittaja Vera Dubrina murhataan ystävänsä Elina Huurteen asunnossa. Huurre joutuu myös vaaraan, koska ehtii nähdä tappajan, joka luulee uhrinsa olleen asunnossa yksin. Tapausta ryhtyy selvittämään Keskusrikospoliisin huume- ja väkivaltayksikön rikosylikonstaapeli Riku Tanner. Oliko toimittaja saanut selville jotakin liian arkaluontoista? Mitä tekemistä kohutulla Tiitisen listalla on murhan kanssa? Supokin näyttää olevan yllättävän kiinnostunut tapauksesta.

Vauhdikkaat ja vaaralliset tapahtumat johdattavat Tannerin pakomatkalle aina Venäjälle ja Saksaan asti väistelemään niin rikollisia kuin viranomaisiakin. Eikä hänen pieni poikansakaan ole turvassa säälimättömiltä väkivallan ammattilaisilta. Tanner ja Huurre joutuvat sukeltamaan syvälle salattuun historiaan selvittäessään tapahtumien taustoja. Jotakin epäilyttävää myös tekeillä Suomen viidennen ydinvoimalan rakennustyömaalla Olkiluodossa.

Ilkka Remeksen romaani Shokkiaalto on vauhdikas kansainvälinen trilleri. Se valottaa tapahtumia pääasiassa Tannerin ja Huurteen näkökulmassa, mutta useat sivuhahmotkin saavat äänensä kuuluville. Tarinan edetessä aluksi hämärä kuvio alkaa paljastua ja nostaa lopussa jännityksen huippuunsa. Kirja haastaa myös pohtimaan teknologiaan liittyviä vaaroja ja kritisoi turvallisuusongelmien vähättelyä ja ongelmien lakaisemista maton alle.
(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
415
Kustantaja
Sarjamerkintä