Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sarajevon panttivangit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Touko-kesäkuussa 1995 suomalaiset lehdet kauhistelivat lööpeissään:
”Sotilastarkkailija edelleen panttivankina!”, ”Lahtelaiskapteenin tilanteesta ei vieläkään tietoa!” Myös kansainvälinen media välitti 24 tuntia vuorokaudessa tilannetiedotuksia sotilastarkkailijoiden piinasta ja mutkikkaista neuvotteluista.

Esikoiskirjassaan Jere Laine vie lukijan näiden uskomattomien tapahtumien keskiöön. Hänen alter egonsa Juha Laitilan seikkailut entisen Jugoslavian sisällissodassa saavat lukijan vuoroin haukkomaan henkeään, vuoroin nauramaan ääneen.

Laineen teos ei päästä lukijaa helpolla, sillä sen monitasoinen tarina maalaa silmiemme eteen virallisesta totuudesta varsin poikkeavan näkymän. Poliittisen johdon tiedottaman ja median tarjoileman yksipuolisen informaation takana oleva maailma jää usein tavalliselta ihmiseltä näkymättömiin. Nyt Laine repii fasadit alas vimmaisesti ja jopa katkerasti.

Kuka itse asiassa on syyllinen Bosnian sotaan? Miksi uutisointi sodasta oli niin yksipuolista? Mitä ihmettä politiikan kulissien takana oikein tapahtui? Mikä oli suurin yksittäinen Jugoslavian hajoamissotien etninen puhdistus? Oliko Sarajevo täysin piiritetty kaupunki? Laine vastaa näihin kysymyksiin ja tekee sen paitsi kuljettamalla lukijaa Juha Laitilan mukana kriisistä toiseen, myös kutomalla tarinaan mukaan paljon puhuttua maailmanpolitiikan arkipäivää.

Ja kun kapteeni Juha Laitila itkee, se ei jätä ketään kylmäksi.
(readme.fi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

suomalaisen YK-sotilaan tarina

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

538

Kustantaja

Kieli