Liian pienet sandaalit

Videot

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kokoelman novelleissa naiset kertovat omasta ulkonäöstään, joka vaikuttaa vahvasti heidän itsetuntoonsa ja naiseutensa rakentumiseen. Naisten ulkonäössä on usein jokin perusnormista poikkeava piirre: joku hikoilee liikaa, jollain on liian suuret jalat, liikaa karvoitusta, kaiken peittävä kaapu, liian pienet tai isot rinnat. Usein hallitseva ulkonäön piirre eristää naiset sosiaalisesti, parisuhteita ei synny ja liikuntatuntien jälkeiset suihkut ovat nöyryyttäviä tilaisuuksia naurun ja ilkunnan vuoksi.

Monet novellit asettuvat pareiksi. Tissittömän naisen jälkeen puheenvuoron saa liian varhain naiseksi kehittynyt, syövän jäljiltä hiuksensa ja muun karvoituksensa varistaneen jälkeen äänen saa yltiöpäisen karvankasvun perinyt nainen, peittävä kaapu saa rinnalleen alastomana viihtymisen, kuolleen lapsen synnyttäneen yksinäisen naisen rinnalla on monilapsinen lestadiolainen äiti.

Hauru käyttää novelleissaan notkeaa puhekielisyyttä ja rakentaa kertomuksiaan vinon huumorin ja itseironian keinoin ("Luonnollinen kauneus on aarre."). Novelleissa ulkonäköongelmiaan tilittävät naiset ovat usein myös selviytyjiä. He eivät anna periksi, vaan onnistuvat monessa novellissa kääntämään ulkonäkönsä voitoksi, jonkin uuden aluksi. Ylikarvainen voi löytää kumppanin, lihavuus on tavoiteltava ominaisuus ja laihduttaminen nähdään vääränä valintana, hörökorvat voi piilottaa peruukin tai tekotukan alle.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Miten näihin nahkoihin oikein mahtuisi? Hanna Haurun uusi novellikokoelma pyörii naisvartaloiden ympärillä. Ja naisten, jotka pyörivät omien vartaloidensa ympärillä. He vertaavat itseään muihin tai muut vertaavat heitä normiin ja tekevät heidän elämästään helvettiä. Mutta eihän omaa ruumistaan voi kätkeä, jos haluaa selvitä hengissä.

Haurumaiseen tapaan kokoelman tarinat ovat tragikoomisen kärjistettyjä ja liioiteltuja. Päähenkilöinä komeilevat muun muassa karvainen nainen, tolkuttomasti hikoileva nainen ja tissitön nainen. Ilakoivaa ja itsetietoista luettavaa pikkutarkoille kauneusvirheiden viilaajille!
Sisältää novellit Hiki ; Tissitön nainen ; Nainen liian varhain ; Piilossa hiusten alla ; Variseva naiseus ; Karvainen nainen ; Liian pienet sandaalit ; Nainen vaatteiden alla ; Eevan puvussa ; Zumba! ; Ja ylpeä vartalostaan ; Vatsa tekee naisen ; Puhkeamattomat silmut ; Jumalalle kaikkensa antanut ; Äidinhoito-opas ; Veteen liuenneet haaveet ; Naisen loppu.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

94

Kustantaja

Kieli

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi