Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Self help

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Miten kehittää itse itseään, se on ajan henki. Miten kääriä rahat siitä, että joku kehittää itse itseään – se on ajan sielu.

Sami Parkkisen romaani Self help iskee täysillä ja saa haukkomaan henkeä. Keskitetty kamaridraama kuvaa tätä aikaa hätkähdyttävän tarkkanäköisesti ja tekee levottomaksi tulevaisuuden suhteen. Onko meillä sitä?

Romaanin henkilöt ovat pudonneet kuiluun, joka jää yksilöllisen riippumattomuuden tavoittelun ja ihmisyyteen kuuluvan riippuvuuden väliin. Turvaverkkona heillä on internet. Yksinäiset ja hylätyt hakevat epätoivoisesti yhteyttä itseensä ja toisiinsa, ja voitot käärii aina joku guru, olkoon sitten kysymyksessä pelimiesten naisteniskemiskonsultti tai itsehoitovastaanottoa puhelimessa pitävä lääkäri.

Kun romaanin kaksi pariskuntaa päätyvät saman katon alle, meno on julmaa. Lääkäri Yki on häikäilemättömästi valmis mihin tahansa saadakseen rahoituksen itsehoitoon perustuvalle liikeidealleen. Vanhempiensa avioerosta kärsivä 19-vuotias Rosa hakeutuu virtuaaliyhteisöön, joka julkaisee netissä kuvia rituaali-itsemurhista.

Self help -näytelmä sai ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterissa tammikuussa 2009. Romaani syventää samaa tematiikkaa.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
211
Kustantaja
Kieli
Lisätietoja
Pohjautuu samannimiseen näytelmään