Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ansa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Vesa Levola on laitonta rakennusbisnestä pyörittävän pikkurikollisen poika, jonka isä pakottaa mukaan hämäriin liiketoimiin. Kaikki menee kohtalokkaasti pieleen, ja Vesa saa huomata olevansa vastuussa isänsä veloista rikollisryhmälle. Vesa on auttamattomasti ansassa: jos hän ei tanssi rikollisten pillin mukaan, hän joutuu vastuuseen rikoksesta. Pystyykö Vesa pinnistelemään pois ansasta pelin koventuessa?

Juha Viitasalo työskentelee Helsingin rikospoliisin huumeyksikössä. Huumerikollisia saadaan tuomiolle, ja tilastot kaunistuvat, mutta Viitasalolle henkilökohtaisesti tärkeä tutkimus huumekaupan johtajaksi epäillyn Sundströmin ympärillä polkee tyhjää. Vihdoin Viitasalo järjestää vanhan vihamiehensä vankilaan tekaistuin todistein, mutta vankilan muuritkaan eivät näytä pidättelevän ovelaa huumekaupan peluria johtamasta organisaatiota. Vaan kuinka käykään, kun hänen varamiehensä Leif Turunen laatii omia suunnitelmiaan?

Marko Leinon Ansa on yhteiskunnallinen rikosromaani, jossa seurataan miehiä lain molemmilla puolilla. Tapahtumia seurataan pääasiassa Levolan, Viitasalon ja Turusen näkökulmista. Jännityksen tiivistyessä kukin päähenkilöistä joutuu päättämään, kuinka pitkälle on valmis menemään rahan tai perheen vuoksi. Traagista kyllä, kenenkään suunnitelmat eivät mene nappiin. Ketkä heistä selviävät ja ketkä sortuvat?
(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

422

Kustantaja

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

487

Kieli

Sarjamerkintä