Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Putkimies Pietarista

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Moskovassa 1955 pääministeri Kekkoselle kerrottiin salassa jotain, mikä sai hänet suosittelemaan presidentti Paasikivelle YYA-sopimuksen jatkamista 20 vuodella. Salaisuus ei ehkä olisi paljastunut koskaan, ellei teollisuusneuvos Koistinen olisi harmistunut kylliksi ja päättänyt ruveta oman elämänsä herraksi. Tarvittiin myös se, että venäläinen oligarkki Vasili Vissarov päätti kunnostaa Terijoella huvilan, sekä Työ- ja elinkeinoministeriön yli-insinööri Minna Pyy, joka kertoi mielipiteensä hallituksen energiapolitiikasta ja joutui virkavapaalle.
Asianajaja Pekka Kappa on jälleen tarpeen kertomaan pääministerille, miten on käynyt, että hallituksen kannattaa alistua tapahtuneeseen ja että kaikki on jopa laillista.

Rakentaessaan itselleen tuulivesivoimalaa Koistinen haluaa vain halpaa sähköä. Ei se hänen vikansa ole, että sitä saavat lopulta muutkin. Joskus asiaa ymmärtämätön vain osuu muuttamaan pelin säännöt, niinkin yksinkertaisiksi, että jos sähköä voi halvalla tuottaa, sitä voi myös halvalla myydä.
(Tammi)
Teollisuusneuvos Vilho Koistinen päättää ryhtyä itselliseksi mieheksi ja irtaantua "yhteiskunnasta ostamalla itselleen sen verran maata, että pystyisi omalla tontillaan tekemään mitä haluaa. Tarpeeksi kun ostaa maata syrjäisestä paikasta, sinne saa mies varmaan rakentaa itselleen mielesen elämän."

Itsellisen elämänsä tarpeeksi Koistinen haluaa alkaa rakentaa tuulivesivoimalaa, josta yllättäen hyötyvät monet muutkin. Poliitikoista vapaa sähkö ei kuitenkaan ole yksinkertainen juttu, siinähän menee energiapolitiikka uusiksi.

Mutta miten pääministeri Kekkosen vuonna 1955 presidentti Paasikiveltä salaama YYA-sopimuksen jatkamiseen liittyvä asia liittyy Koistisen kansalaistottelemattomuuteen ja yritykseen elää omaehtoista, poliitikoista vapaata elämää?
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

283

Kustantaja