Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kameleontin varjo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Minette Walters kuuluu Englannin arvostetuimpiin trilleristeihin ja hänet on palkittu myös Suomessa dekkariseuran kunniakirjalla 2006. Kameleontin varjo on hänen kahdestoista psykologinen jännärinsä, jota brittilehdet ovat kiittäneet älykkääksi ja juoneltaan nerokkaaksi.

Pommi-iskussa Irakissa haavoittunut luutnantti Charles Acland on saanut vakavia päävammoja ja kiusakseen ikävät migreenikohtaukset. Psykiatrit ihmettelevät hänen aggressiiviseksi muuttunutta käytöstään ja naisvihaansa. Varsinkin miehen entinen tyttöystävä saa hänet raivoihinsa.

Kun Acland pääsee sairaalasta, hän muuttaa Lontooseen, mutta ilman apua hänen on vaikea pitää elämä raiteillaan. Kapakkatappelussa ex-sotilas törmää Jackson-nimiseen kehonrakentajanaiseen, joka lääkärinä ottaa hänet siipiensä suojaan. Suojaa Acland tarvitseekin, sillä poliisi on alkanut epäillä häntä kolmesta homomurhasta, joihin liittyy raakaa väkivaltaa.

Syrjäänvetäytyvä ja menneisyydestään vaikeneva Acland hämmentää sekä etsiviä että Jacksonia. Minkälaisia mustia, vaarallisia ja kenties kontrolloimattomia puolia hänen mielensä kätköissä piilee ja miksi hän hakee apua Jacksonilta, vaikka ei voi sietää naisia?
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

357

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

430

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä