Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suden lupaus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Väärään laumaan syntyneen susinaaraan kamppailu olemassaolon oikeutuksesta.

Pysy erossa ihmisistä. Älä koskaan tapa ihmistä ilman syytä. Pariudu vain laakson susien kanssa. Näin kuuluu Laajalaakson susien lupaus. Kiellettyyn sekaveriseen pentueeseen syntyvä susinaaras Kaala rikkoo ikiaikaisia lakeja ystävystymällä ihmislapsen kanssa. Koko lauman, laakson ja ihmisten välinen herkkä tasapaino on vaarassa kun osa lauman susista johtajasusi Ruuqon lisäksi ei hyväksy Kaalan ja muutaman muun pentusuden ystävyyttä ihmisten kanssa. Kaala on myös joutunut koko pentuikänsä taistelemaan paikastaan susilauman jäsenenä. Lopulta ihmisten ja susien välille uhkaa syttyä sota ja Kaalalle aukeaa mahdollisuus osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen.
(imp1960 / Sivupiiri)


Pysy erossa ihmisistä.
Älä koskaan tapa ihmistä ilman syytä.
Pariudu vain laakson susien kanssa.

Näin kuuluu Laajalaakson susien lupaus. Kunnes nuori susinaaras Kaala uskaltaa rikkoa sääntöjä.

Kaala syntyy kiellettyyn sekaveriseen pentueeseen. Hänen annetaan jäädä henkiin, mutta hänen asemansa laumassa on alati uhattuna. Mikä pahinta, Kaala tuntee outoa vetoa susien metsästysmaille asettuneiden ihmisten seuraan. Kun samasta riistasta taistelevien lajien välille uhkaa syttyä kohtalokas sota, Kaalalla on viimeinen tilaisuus osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen. Suden lupauksen taakse kätkeytyvän valheen on aika tulla julki.

Suden lupaus on Luolakarhun klaani -klassikkoon verrattu lumoava kertomus suden ja ihmisen yhteisen tarinan synnystä sekä siteestä, joka vielä 14 000 vuoden jälkeenkin näyttäytyy ystävyyden ja yksinäisyyden, luottamuksen ja vieraudenpelon koettelukenttänä. Kaalan tarina on jo ehtinyt kietoa pauloihinsa fantasian ja eläinten ystäviä eri puolilla maailmaa.

”Jos pidit Ruohometsän kansasta, älä jätä lukematta Suden lupausta.” – Jean M. Untinen-Auel, Luolakarhun klaanin kirjoittaja

”Hearst on nokkelan sujuvasanainen kertoja, jonka tarinaa ja luonnonkuvausta lukee ihan mielellään. Omassa luokassaan sekä aikuisille että nuorille sopiva kirja on mukava lukukokemus.” – Niklas Bengtsson, Portti

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtuma-aika

Asiasana tai oma avainsana

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika