Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Piruparka ja Talviparatiisi = Fanstackarn och Vinterparadis = Poor devil and A winter paradise

Tyyppi
satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kirja kertoo kuvin ja sanoin kaksi runollista tarinaa elävien, kuolleiden ja muiden yksinäisten kaipuusta siihen maailmaan, jossa he ovat. Onko Piruparalle enää sijaa tässä maailmassa? Eikö enää edes Kuolemaa tarvita? Hugo Simbergin sata vuotta sitten luomat hahmot heräävät nykypäivän kalpeaan todellisuuteen. Yhdessä Piruprinsessan kanssa ne purjehtivat kohti uuttaa maailmaa. Kylmä, talvinen metsä on täynnä kätkettyä elämää. Mutta sinne on päätynyt myös nukkuva poika sänkyineen, keskelle tarinoivan karhun salonkia, eläinten, enkelien ja haltijoiden joukkoon. Miten kylmässä maailmassa voisikaan selviytyä, ellei se olisi paratiisi?

Kirja sopii iästä riippumatta kaikille, jotka haluavat kuvitella maailmoja. Kirja on kunnianosoitus suomalaisen taiteen mestarille Hugo Simbergille (1873-1917) ja suomalaisen luonnonsuojelutyön uranuurtajalle Veikko Salkiolle (1912-2006). Teos on kolmekielinen: tarinat on suomen lisäksi kerrottu ruotsiksi ja englanniksi. Jaana Erkkilä on kokkolalainen kuvataiteilija ja tutkija, jonka sydäntä lähellä ovat kaikenlaiset luontokappaleet, kuten lapset, vanhukset ja metsän eläimet.
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.