Siili ja taikakorut

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Siili ja taikakorut pureutuu sadun keinoin lapsen asemaan silloin, kun vanhemmat eroavat. Lämminhenkinen tarina kertoo pienestä siilistä, joka asuu kahdessa kodissa, äidin luona ja isän luona. Siili oppii käsittelemään ikävän tunteita ja näkemään koko perheelle uudessa tilanteessa myös hyviä puolia.

Annika Grahn on kirkkonummelainen teatteritaiteeseen erikoistunut kirjailija, jonka avioerokokemuksesta kirja on syntynyt. Jäätyään kahdestaan alle kouluikäisen poikansa kanssa Grahn mietti, kuinka pystyisi tukemaan lasta eroahdistuksessa ja purkamaan yhdessä ikävän ja suuttumuksenkin tunteita. Avuksi muille samassa tilanteessa eläville ja todisteeksi siitä, että kaikesta selviää, hän on kirjoittanut tämän teoksen.

Näyttelijätär Tuija Piepponen on värittänyt suomalaista viihde- ja teatterimaailmaa 1960-luvulta lähtien. Vapaa-ajallaan maalaamista harrastava Tuija on kaksinkertainen avioerokonkari ja ikuinen ilopilleri. Kirjan kirkasväriseen ja hieman naivistiseen kuvitukseen hän on pyrkinyt luomaan iloa, väriä ja toivoa.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

39

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

39

Kustantaja

Lisätietoja

Julkaistu myös ruotsiksi nimellä Kotte Igelkott och de förtrollade smyckena