Asunto-osakeyhtiö Tammenlarva

Tyyppi

satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja on tarkoitettu lukijoille 8 vuoden iästä alkaen ja sopii tekijöiden mukaan myös koulujen opetusmateriaaliksi. Satutietokirjan on kuvittanut tietokirjailija ja kuvittaja Heikki Kiuru. Heli Heikkilä on peruskoulun opettaja. Kirjainkoko on suurehko fontti 14, jolloin lasten on helppo lukea kirjaa. Jokainen eläin ja kasvi on piirrettynä värikuvana sivuilla.

Tammen asukkaiden yhtiökokoukset ovat kautta sen satavuotisen historian olleet värikkäitä tapahtumia eikä tämänkertainen juhlavuoden tapaaminen tuonut siihen muutosta, päinvastoin. Lehtopöllöpariskunta oli tapansa mukaan huolissaan lähes kaikesta ja kunniansa saivat tällä kertaa kuulla niin pöllöjen pesän ohi oikaisevat oravat kuin jatkuvasti mekastavat käpytikatkin. Asukkaista suurin osa yrittää kuitenkin ymmärtää toisiaan ja elää sopuisasti samassa puussa. Helppoa se ei ole, koska eri lajien erilaiset elämäntavat saavat väistämättä aikaan pulmallisia tilanteita.

Osa asukkaista valvoo päivät ja nukkuu yöt, kun taas esimerkiksi lepakko vasta heräilee auringon laskuun. Erakkokuoriainen tuskin tervehtii tammen muita kuoriaisia muista asukkaista puhumattakaan, mutta sukurakkaat naakat päättivät kutsua samaan puuhun asumaan koko sukunsa. Taloyhtiön rauhaa ei helpottanut myöskään se, että juuri juhlavuonna siihen asettui ristiriitaisia tuntoja herättävä ampiaiskuningatar hoveineen.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

asukkaat ja juhlavuoden kokouspöytäkirja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

45

Kustantaja

Kieli

Kuvittaja