Piksu pikkusimpukan elämänmuutos

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Outi Huuskosen kuvittama ja kertoma monivivahteinen tarina Piksu pikkusimpukasta, joka asuu äitinsä ja isänsä kanssa koralliriutan lokeroissa katkarapujen ja kalojen perheitten kanssa. Piksulla on paljon leikkikavereita, mutta kotona on välillä vähän hankalaa. Äiti ja isä saattoivat sulkeutua kuoreensa ja murjottaa toisilleen, ja välillä he riitelivätkin.

Koralliriutan lastenkerhon ohjaaja rouva Mustekala soittaa matopuhelimella Piksun kotiin ja tiedustelee syytä Piksun alakuloon: onko kotona pulmia? Selviää, että äiti- ja isäsimpukka aikovat ottaa avioeron. Piksu majoitetaan mummolaan, kunnes isä ja äiti Kuorela löytävät uudet asuinpaikat. Piksun synkät ajatukset ja hiekanjyvät kovettuvat kiiltäväksi helmeksi Piksun sisällä. Helmen kyljessä välkkyy äidin kuoren keltaista, isän kuoren sinistä ja katkarapukavereiden punaista.

Piksulle selviää tarinan myötä, että perheitä voi olla kovin monenlaisia: punavalkoinen vuokkokala asuu merivuokon sijoituslapsena, kaurikoteloilla kaikki aikuiset ovat samanlaisia, merihevosisät huolehtivat lapsistaan. Piksu hyväksyy, että aikuiset toimivat toisinaan omituisesti, muttei sitä kannata loputtomiin murehtia. Piksu ehtii olla sekä äidin että isän luona, ja käsittelee helmipalloaankin jo taitavasti kuin isot lapset.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

16

Kustantaja

Kieli