Taiteilijanallet Rivieralla

Tyyppi

satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Taiteilijanallet Rivieralla sisältää 38 Johanna Oraksen öljymaalausta, joitten ympärille Anja Välimäki on punonut sadun taiteesta ja taiteen tekemisestä aikuisille ja lapsille. Tekstit suomeksi ja englanniksi.

Maalausten innoittama henkilögalleria liikkuu lavealla: Grimaldien suvusta Aurinkokuninkaan rakastajattarien kautta aina viininviljelijä Andréhen ja joulupukkiin. Pääosaan nousevat Rivieralla vaikuttaneet suuret taiteilijat: Renoir, Matisse, Picasso, Chagall, Monet ja Soutine. Heistä kerrotaan tosiasiallisesti, vaikka ollaankin sadussa, jossa äänitorvina ovat Grimaldin tietoviisas pikku prinsessa ja salaperäinen, nalleksi taiottu kuokkavieras, joka lopulta paljastuu todelliseksi taiteen rakastajaksi ja taiteentekijäksi.

Dialogimuotoisena satu kertaa taidehistorian suurten mestareiden elämää ja työtä ja toimii näin miellyttävän helppona oppihetkenä nuoremmillekin lukijoille ja maalausten katselijoille. Tamperelainen Jouko Järvinen on taidokkaasti kuvannut maalaukset. Kirjalle niin sen kuvitukselle kuin kerronnalle on ominaista, Picassoa lainaten 'joie de vivre', elämänilo. Kirjan lopussa on yhden sivun mittainen esittely tekijöistä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

satu taiteesta ja taiteen tekemisestä aikuisille ja lapsille = Artist teddy bears on the Riviera : fairy tale of painting and painters for grown-ups and children

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

94

Kustantaja

Kääntäjä

Kuvittaja