Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ystävyys on ykkönen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Labradorinnoutajat Dina ja Polo ovat parhaita ystävyksiä. Ne rakastavat elämää ja seikkailuja ja ovat aina heikompien puolella. Eräänä päivänä ne tutustuvat puistossa arkaan sekarotuiseen Begiin, jonka ilkeä Jantunen on salakuljettanut Viipurista. Seuraavana päivänä Begi on kuitenkin kadonnut ja Dina ja Polo löytävät sen häkistä viluissaan ja nälkäisenä. Jantunen aikoo tehdä nopeajalkaisesta Begistä kilpajuoksijan ja on sitä mieltä, että nälkäinen koira juoksee paremmin kuin kylläinen koira! Dina ja Polo kauhistuvat Begin saamasta kohtelusta ja päättävät pelastaa Begin, mutta siitä seikkailu vasta alkaa!

(Henna/Okariino)

- - -

Dina ja Polo ovat ihka eläviä, aurinkoisia, ruokaa ja ihmisiä rakastavia labradorinnoutajia. Ne nauttivat elämästä ja seikkailuista. Kuten arvata saattaa, touhukkaille ja uteliaille koirille sattuu ja tapahtuu kaiken aikaa - niin tosielämässä kuin kirjassakin. Nokkeluutta ei näistä hauskoista kavereista totisesti puutu. Eräänä päivänä Dina ja Polo tapaavat Begin, jaloistaan nopean monirotuisen koiran. Laihalla ja epävarmalla Begillä on mukanaan omituinen aarre, Mössy. Muuta ystävää sillä ei olekaan.

Begi, synkkien metsien kasvatti, on tullut Suomeen köyhästä Viipurista. Koirat ystävystyvät ja ehtivät kokea yhdessä monta seikkailua, ennen kuin Begille löydetään lämmin, rakastava koti. Muun muassa Kallion jengi ja salakuljettaja Jantunen aiheuttavat koirille huikean jännittäviä ja kiperiä tilanteita.

Kirjassa elämän tärkeät perusarvot punoutuvat kiehtoviksi tarinoiksi, joista voi myös keskustella syvemmin lapsen kanssa. Loppuosan asiatekstiä voi käyttää työkirjana. Sen avulla voi palata tarinan sanomaan ja löytää siitä syvyyttä ja pohdintaa oikeasta ja väärästä. Kirja sopii 4 - 12-vuotiaille lapsille ja se soveltuu mainiosti myös päiväkoteihin ja kouluihin.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

136

Kustantaja

Kuvittaja

Lisätietoja

Sivut 116-136: tehtäviä, ystävyyden pelisäännöt, kysymyksiä ystävyydestä, arvot arvoon