Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tuulihattu ja tuhat tarinaa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Teemun kesäloma muuttuu täysin, kun hänen naapuriinsa muuttaa tyttö nimeltä Tuulihattu. Tytöllä on nimittäin sininen leveälierinen hattu, jonka sisältä kumpuaa tuhansia tarinoita. Mitä kaikkea salaisuuksia tämä hattu sisältääkään? Herttainen tarina huokuu sadun lumoa sekä koskettaa lapselle tärkeitä ja läheisiä asioita.

(LiiSa/Okariino)

- - -

Anna-Mari Kaskiselle myönnettiin Suomen Nuorisokirjailijat ry:n Arvid Lydecken -palkinto vuodelle 2010 teoksesta Tuulihattu ja tuhat tarinaa.

Oletko nähnyt pientä tyttöä, jonka perhe on muuttanut viereiseen kerrostaloon? Tyttöä kutsutaan Tuulihatuksi, eikä se ole mikään ihme, sillä suurta, hassua hattua ei voi olla huomaamatta. Hattu ei muutoinkaan ole ihan tavallinen: se on lahja vanhalta, viisaalta mieheltä, joka tiesi, että jos hatun laittaa päähänsä, on aika aloittaa tarina. Lapset rakastavat tarinoita, niin myös Tuulihatun paras ystävä Tommi. Hänet Tuulihatun tarinat kutsuvat aivan uusiin seikkailuihin.

Tuulihattu ja tuhat tarinaa tarjoaa sadun lumoa ja tarinoita, joissa mielikuvitus lentää suurin siivin. Tarinoiden kautta sivutaan lapselle läheisiä aiheita, kuten ystävyyttä, jännitystä, iloa. Kertomukset ovat iltasadun mittaisia, mukana on myös runoja. Teos sopii niin yhteisiin lukuhetkiin kuin itsenäisesti luettavaksi.

(Kirjapaja)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

69

Kustantaja