Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kahden maailman tyttö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tara, 17-vuotias kurdityttö haaveilee samanlaisesta elämästä kuin kantasuomalaiset ikätoverinsa, mutta kulttuuri ja uskonto eivät sitä salli. Teemana on etniset ryhmät, kunniaväkivalta, sukupuoliroolit sekä pakkoavioliitot, mutta Taran tilanne ei ole toivoton.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Seitsemäntoistavuotias Tara haluaa samoja asioita kuin ikäisensä suomalaistytöt. Hän haluaa meikata ja pukeutua muodikkaasti, harrastaa, olla Facebookissa ja tavata ystäviään. Mutta isän mielestä se on väärin. Kaunis Tara nauttii poikien huomiosta ja haluaisi vähän flirttaillakin. Isän mielestä sellainen käytös on sopimatonta ja saattaa vaaraan hänen kunniansa. Isä ja veli vahtivat Taran liikkumisia ja puheluita. Mukana vakoiluringissä ovat suvun ja yhteisön miehet.

Liian vapaamielisesti käyttäytyvää Taraa pahoinpidellään ja pidetään arestissa. Kun Tara alkaa seurustella Jannen kanssa, hän tietää leikkivänsä tulella. Suhde paljastuukin, ja pian sen jälkeen Tara saa kuulla, että isä on naittamassa häntä ulkomailla asuvan miehen kanssa. Avioliitto on viimeinen keino, jolla isä yrittää pelastaa kunniansa, jonka oma tytär on häpäissyt.

Tara hakeutuu piiloon turvakotiin vieraalle paikkakunnalle. Turvakodissa hän ystävystyy kesätyöntekijä Lindan kanssa. Rankan nuoruuden elänyt Linda haluaa rohkaista Taraa uuden, itsenäisen elämän alkuun. Opiskelu- ja asumissuunnitelmat ovat jo selvillä, kun Tara saa uhkausviestin. Piilopaikka on paljastunut, ja Taran ainoa mahdollisuus on paeta jälleen...

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

261

Kustantaja

Kieli