Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Arra

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Sadunomainen tarina hyljeksitystä Arra-tytöstä, joka sinnikkyydellään ja lahjakkuudellaan lunastaa paikan yhteiskunnassa

Arra syntyy köyhään perheeseen ja äiti olisi halunnut heittää; tytön susien syötäväksi. Arran elämä on kauheaa: hän on laiminlyöty, sivuutettu ja unohdettu lapsi, häntä pahoinpidellään ja pilkataan. Koska kukaan ei puhu Arralle, Arrakaan ei puhu, ja niinpä hän saa vajavaisen leiman. Sen sijaan luonto ja sen äänet puhuvat Arralle ja hän saa niistä voimia elämiseen. Kun vanhemmat kuolevat tulipalossa, Arra päätyy naimisissa olevan sisarensa perheeseen Lagoran kaupunkiin. Sisaren perheessä Arra oppii kutojaksi, jonka ihmeelliset kankaat herättävät kaupunkilaisissa ihastusta. Sellaisia ei ole koskaan nähty. Rahanahne sisar omii ne kuitenkin nimiinsä. Sisaren miehen kauppahuone saa tulonsa lähes pelkästään Arran ihmeellisillä kuvakudoksilla. Arran pitää kiinni elämässä vain se, että hän tietää maailmassa olevan hänen lisäkseen toisen yhtä yksinäisen ihmisen. Lagoran prinssin Surandon. Kun valtakunnassa syttyy sota lähtee Arra pelastamaan vangiksi jäänyttä prinssi Surandoa. Paikoitellen ahdistavankin oloinen kirja pitää otteessaan loppusivuille asti.

(imp1960 / Sivupiiri)

- - -

Arra, suuren perheen yksinäinen kuopus, kasvaa Simoran kylässä mykkänä ja vieroksuttuna. Koska ihmiset eivät huomaa häntä, elää Arra luonnossa ja luontoa varten. Kun tytön kotitalo tuhoutuu tulipalossa, hän ajautuu suureen Lagoran kaupunkiin. Siellä hän alkaa kutoa ainutlaatuisia kuvakudoksia, jotka herättävät myös maan prinssin, Surandon, huomion. Kun prinssi lähtee sotaan ja joutuu vangiksi, uskaltaa vain hento Arra lähteä pelastusretkelle. Arra on huikea seikkailufantasia, jossa myös sadun ainekset elävät vahvoina. Kirjan maailma muistuttaa keskiaikaista yhteiskuntaa, mutta on täysin omaperäinen tausta tarinalle, joka kietoo lukijan pauloihinsa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

251

Kustantaja

Kieli

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

256

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä