Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maiju ja Bao

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirjassa tutustutaan turistin silmin uuteen maahan, mutta ystävyyden avulla lapset oppivat myös, miten voi auttaa toisia, vaikka asuisi kaukana. Kirja kannustaa ottamaan huomioon toiset.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

11-vuotias Maiju viettää perheensä kanssa talvilomaa Vietnamin lämmössä. Reissun aikana Maiju tutustuu paikalliseen poikaan Baoon, joka asuu perheensä kanssa kalastajamökissä. Maiju ja Bao ystävystyvät helposti, vaikka hotellin tiukat säännöt estävätkin paikallisten asukkaiden oleskelun turistien alueella. Loman loppuvaihe saa traagisen käänteen, kun tuhoisa tulipalo koettelee Baon perheen elämää. Kotona Suomessa arjen aloittaminen on väistämätöntä, mutta Maiju ei saa Vietnamissa sattuneita tapahtumia mielestään. Kuinka Maiju voisi auttaa kaukana olevaa ystäväänsä?

(LiiSa/Okariino)

- - -

Kun 11-vuotiaan Maijun perhe suuntaa lomalle eksoottiseen Vietnamiin, joutuu Maiju huomaamaan, että maailmassa on erilaiset säännöt erilaisille ihmisille. Maiju ei voi ymmärtää, miksi hänen uusi ystävänsä, kalastajan poika Bao, ei saa tulla Maijun perheen hotellille, turistien alueelle. Ystävyyden kehittymisen on katkaista myös kohtalokas tulipalo.

Maiju joutuu pohtimaan, mitä köyhät perheet voivat tehdä, jos asiat eivät sujukaan odotetulla tavalla.

Maiju on onneksi neuvokas tyttö, joka tietää että auttamisesta tulee hyvä mieli. Hyväntuulinen kirja saakin yllättävän ja innostavan lopun!

Marja-Leena Tiainen kirjoittaa kauniisti ystävyyden voimasta. Yksikin ihminen voi ratkaisullaan tehdä
maailmasta vähän onnellisemman paikan elää.

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

160

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä