Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Stravaganza - Salaisuuksien kaupunki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaksi maailmaa, nykypäivä ja menneisyys kietoutuvat jälleen toisiinsa Mary Hoffmanin maagisen Stravaganza-sarjan neljännessä osassa, josta ei puutu jännitystä.

Matt on 17-vuotias Barnsburyn koulun oppilas, jolla on lukihäiriö. Eräänä päivänä yleensä kirjoja karttava Matt kiinnostuu antikvariaatissa vanhasta 1500-luvun kirjasta ja päättää ostaa sen. Kun Matt sitten nukahtaa nahkakantinen kirja kädessään, hän päätyy Padavian yliopiston yhteydessä toimivaan muinaiseen Scriptoriumiin ja saa tietää olevansa stravagantti, ihminen, joka kykenee siirtymään ajasta ja paikasta toiseen, nyky-Englannista 1500-luvun Taliaan.

Scriptoriumissa Matt opiskelee 1500-luvun kirjanpainantaa ja tutustuu Padavian yliopistossa opiskelevaan Lucianoon sekä tämän pojaksi naamioituneeseen kihlattuun, Ariannaan. 2000-luvun elämässään hän tutustuu myös muihin Barnsburyn koulun stravagantteihin. Padaviassa stravaganttien täytyy yhdistää voimansa vastustaakseen häikäilemätöntä ja vallanhimoista di Chimicien sukua, joka janoaa stravaganttien salaisuuksia päästäkseen murtautumaan heidän tavallaan toiseen aikaan. Lisäksi heillä on kammottavia suunnitelmia Lucianon varalle

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

422

Kääntäjä

Sarjamerkintä