Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Majavakevät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tarina oman itsensä etsimisestä. Hilla on 12-vuotias, Suomeen kaukaa Kolumbiasta adoptoitu, kaveriton outolintu. Vapaa-ajallaan Hilla viihtyy lammella majavia tarkkaillen - joiden elo on myös uhattuna. Majavakeväässä rinnastuu lapsen kokemus omasta muukalaisuudestaan, eläinten oikeus elintilaansa sekä taloudellisen edun tavoittelu. Kutittelee myös fantasiahammasta.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Sympaattinen luontoseikkailu maagisin maustein

12-vuotias Hilla viettää kaiken vapaa-aikansa lammella seuraten Hopeaturkin ja Mustatassun touhuja. Hän samastuu Kanadasta Suomeen tuotujen majavien kohtaloon, sillä hän on itse adoptiolapsi Kolumbiasta - muukalainen suomalaisten joukossa. Naapurissa asuvan Korpelaisen mielestä majavat pitää kuitenkin häätää pois, koska ne vahingoittavat metsää jyrsimällä puita nurin ja tekemällä patoja. Hän suunnittelee padon räjäyttämistä ja yrittää saada Hillan vanhemmatkin mukaan hankkeeseen. Lammella ei ole enää turvallista liikkua, mutta Hillaa ei estä mikään…

Majavakevät on hieno, maagisrealistisia sävyjä saava lastenromaani, joka osuu ajankohtaisiin teemoihin: Kenellä on oikeus asua täällä? Kuka on vieras maahanmuuttaja, kuka suomalainen? Kumpi väistyy: luonto vai ihminen?

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

187

Kustantaja

Kieli