Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ennustus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Prinsessakaksoset Armada ja Elena erotetaan heti syntymän jälkeen toisistaan. Elena lähetetään lastenhoitajan kanssa kauas Suomeen, mutta Armada saa jäädä kuningasparin luokse Tähtilinnan valtakuntaan. Muinaisen ennustuksen mukaan tytöt eivät voi nähdä toisiaan ennen kolmattatoista syntymäpäiväänsä tai jotakin kauheaa tapahtuu.

Tyttöjen ollessa 12-vuotiaita Armada saa vihiä sisarestaan ja päättää hakea hänet luokseen varoituksista huolimatta. Hovinoidan taikomana hämmentynyt Elena saapuu Tähtilinnan taianomaiseen maailmaan, joka vilisee tsonttuja, maahisia, hopeakeijuja ja muita ihmeellisiä otuksia. Mutta miksi linnan uumenista kantautuva kammottava ääni voimistuu päivä päivältä?

(Minerva/Okariino)

- - -

Prinsessakaksoset Armada ja Elena on erotettu heti syntymästään. He eivät missään tapauksessa saa olla tekemisissä keskenään ensimmäisten 13 elinvuotensa aikana, ettei kauhea ennustus toteutuisi. Niinpä tytöt ovat elelleet omaa elämäänsä toisistaan tietämättä – Armada kuningasparin kanssa Tähtilinnan valtakunnassa ja Elena kaukana, kaukana Suomessa, Pernaisten tuppukylässä isoäitinsä kanssa. Vaan saman tien kun totuus lipsahtaa Armadan korviin, hän odottaa että jää yksin linnaan ja malttamattomana ja mokomaa naurettavaa ennustusta uhmaten kutsuu Elenan luokseen.

Sisarukset ovat ulkonäköä lukuun ottamatta varsin erilaiset mutta löytävät silti nopeasti sielunkumppanuuden. Linna ilman aikuisten valvontaa tarjoaa tytöille unelmien temmellyskentän, ja linnan riemunkirjava asujaimisto tulee Elenalle tutuksi: minijättiläiset, iikkiäiset, ällörulliaiset, heggo-hegot, tsontut ynnä muut. Osaan olisi parempi olla törmäämättä iltapimeällä! Riemukas yhdessäolo alkaa kuitenkin pian saada pahaenteisiä piirteitä, sillä tyttöjen maaginen 13-vuotispäivä on tulollaan… Mitä on tuo hiuksianostattava jyrinä linnan alta?

Humoristinen, mielikuvitusta kutkuttava ja värikkään yltäkylläinen tarina on täynnä jokaisen lapsen hartaimpia toiveita: riehakasta leikkiä, tottelemattomuutta, makeaa mahan täydeltä… Tähtisilmät on ylistyslaulu sadunhohtoiselle lapsuudelle, kun koko maailma on täynnä yllätyksiä ja jännitystä. Samalla se pohtii tärkeitä teemoja sisaruudesta ja perheen sisäisistä salaisuuksista.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

405

Kustantaja

Sarjamerkintä